Kit pentru Marele Picnic, ediția 4: cum te pregătești de weekend

De câțiva ani încoace, finalul lunii iulie a devenit perioada noastră preferată a verii și asta pentru că se întâmplă Marele Picnic ShortsUP, evenimentul care strange mii de oameni pasionați de filme scurte care își doresc sa evadeze din București fără să fie plece de fapt din el. Sâmbătă, 29 iulie și duminică, 30 iulie, atmosfera de vacanță va putea fi regăsită în Grădina Botanică București, unde pajiștea verde va lua locul scaunelor de cinema, iar cerul liber va fi decorul perfect pe parcursul celor două seri de eveniment.

Întrebări frecvente și informații esențiale pe care trebuie să le știi despre Marele Picnic

mpicnic_harta

 CUM AJUNGI
 • Accesul se face din Splaiul Independenței, pe strada “Intrarea Portocalelor” nr 1-3. Spațiul se află la 5 minute de mers pe jos de la stația de metrou Grozăvești. Locul dedicat picnicului cinematografic se numește ”Grădina Italiană”. Puteți folosi pe Google Maps Intrarea Portocalelor. IMPORTANT: NU se intră pe intrarea principală a Grădinii Botanice (Cotroceni).

ECHIPAMENT

 • Pături: Va sfătuim sa veniți pregătiți cu pături de picnic pentru voi + prieteni. În cazul în care pajiștea va fi umedă (deși vremea se anunță foarte bună, putem la dispoziție folii pentru a fi așezate sunt păturile voastre). Poți să îți iei pătura de picnic și de la standul Fan Courier din Grădina Botanică. Tot ce trebuie să faci pentru a o primi este să postezi pe Facebook o fotografie cu tine la standul lor.
 • Tratament anti-țânțari: E recomandat să aveți la voi spray-uri anti-țânțari pentru a ține la distanță orice disconfort pe durata filmelor (grădina e un loc verde, deci neocolit de țânțari)
 • Telefoane mobile – tablete pentru votul filmelorLa Marele Picnic voi aveți rolul juriului și misiunea de a alege cel mai bun film al evenimentului, care va fi răsplătit cu un premiu de 1000 de Euro. Votul se face digital, pe www.shortsup.ro/competitie, așa că nu uitați să aveți la voi telefoane sau tablete pentru a vă pune la treabă spiritul critic.

REGULI DE ACCES 

 • NU este permis accesul cu mâncare și băutură din exteriorul zonei de eveniment. Va exista în Grădina un food court cu bucătării urbane.
 • NU este permis accesul cu animale de companie în Grădina Botanică, pentru a proteja speciile de plante.
 • NU este permis fumatul pe pajiștea de proiecție a filmelor. Fumatul este permis DOAR în zonele special amenajate.
 • Bicicletele sunt bine-venite în spațiul dedicat evenimentului: se pot lega de gardurile care împrejmuiesc grădina, se pot lăsa în restelurile special amenajate sau pe iarbă, în limita spațiului disponibile pe pajiștea dedicată evenimentului.
 • Cei care vin cu mașina găsesc loc de parcare pe Șoseaua Cotroceni sau Splaiul Independentei. NU se poate parca pe Strada Portocalelor.
 • Recomandarea noastră este să vă achiziționați biletele în avans. Chiar dacă este un eveniment în aer liber, spațiul pe pajiste este limitat. Le găsiți la Eventbook și Eventim, mai multe aici. 
 • Accesul copiilor: Filmele difuzate la Marele Picnic ShortsUP sunt recomandate copiilor peste 12 ani. Minorii sub 12 ani pot viziona filmele doar cu acordul părinților. Minorii sub 12 ani au acces gratuit în spațiul de eveniment.

19905083_10158912695115459_7452107587411540746_n

 

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Accesul în zona de eveniment se face începând cu ora 18:00, iar filmele încep la 21:30.

Sâmbătă, 29 iulie

18:00 – 21:00: tururi ghidate, ateliere de gătit, playground area, ateliere organizate de Cercetașii României, muzică.

Tururi ghidate în Grădina Botanică

Cei care vor sa descopere Gradina Botanică cu ocazia picnicului, o pot face printr-un tur ghidat printre aleile unuia dintre cele mai frumoase spații verzi din București. Tururile sunt realizate cu sprijinul voluntarilor de la Asociatia Team Work şi încep de la ora 18:00, lângă sectorul denumit ”Gradina Italiana”. Durează aproximativ 30-40 de minute și sunt gratuite  pentru orice participant la Marele Picnic.

Ateliere de gătit cu Mini Zucchini

În prima zi de picnic, între orele 18:00 și 21:00, cei mici vor putea pregăti smoothies, iar în cea de-a doua zi, în același interval orar, raw brownies (din caju, migdale și fructe deshiratate). Prețul pentru pariciparea la atelier este de 15 lei, acesta incluzând și rezultatul muncii, din care cei mici și mari se pot înfrupta pe pătura de picnic.

Ateliere organizate de Cercetașii României

La standul cercetașilor te așteaptă ateliere de supravietuire, de prim ajutor , construcâii de camp și noduri de alpinism.

Playground area

19:00 – concert de jazz și funk cu Ana Dubyk Cvartet, format de vocalista Ana Dubyk, saxofonistul Mihai Iordache (fost membru Timpuri Noi, Kumm și autor a numeroase proiecte muzicale sub landmark-ul Iordache), Toma Dimitriu la clape și Răzvan Cojanu la bas.

21:00 – 21:30 – video-mapping în decorul verde la Grădinii Botanice

21:30 – 22:30proiecții scurtmetraje calup I 

22:30 – 22:40 – PAUZA

22:40 – 23:40proiecții scurtmetraje calup II

Duminică, 30 iulie

18:00 – 21:00: tururi ghidate, ateliere de gătit, playground area, ateliere organizate de Cercetașii României, muzică

19:00 – 21:00: Platonic Scale DJ

21:00 – 21:30 – video-mapping în decorul verde la Grădinii Botanice

21:30 – 22:30 – proiecții scurtmetraje calup I 

22:30 – 22:40 – PAUZA

22:40 – 23:40 – proiecții scurtmetraje calup II

CUM CUMPERI BILETE

 • Online: din rețelele Eventbook și Eventim
 • Offline: rețeaua Eventim, respectiv librariile Cărturești, librăriile Humanitas, magazinele Carrefour, Germanos, Vodafone, Orange, Diverta, benzinăriile OMV.
 • Prețuri pre-sale: 25 lei/ seară și 40 lei/ abonament (până pe 28 iulie)
 • La fața locului acestea vor fi putea fi cumparate la prețul de 30 de lei/ seară sau 50 lei/abonament, în limita disponibilității.

VREME

Prognoza meteo pentru acest weekend este favorabilă și nu sunt semne de ploaie, cerul este senin și potrivit pentru un picnic cinematografic. În care vremea nu va permite buna desfășurare a evenimentului, acesta va fi reprogramat.

Marele Picnic ShortsUP este un proiect finanțat în cadrul programului ”București – Oraș Participativ”, realizat cu sprijinul ARCUB și Primăria Municipiului București. 

Marele Picnic ShortsUP este un eveniment găzduit de Universitatea București și Grădina Botanică ”Dimitrie Brândza”. Livrat de FAN Courier și prezentat de Kaufland România. Cu sprijinul: Silva și Groupama Asigurări.

Parteneri media: Radio GuerrillaUTVGlamourZile si Nopțicinemagianews.roiqadsTimes New Roman, noizz.roDecât o Revistălife.rometropotam.roart7ozb.roPhoenix Media.

 

 

Mai multe scurtmetraje

Stare