Instalația foto-video Night Time in Bucharest, pe 2 iulie, la Romexpo

În ultimii ani, noaptea a devenit un timp dedicat spațiilor culturale din București. Noaptea Lungă a Filmelor Scurte este unul dintre evenimentele care se alătură circuitelor culturale nocturne, din ce în ce mai prezente in atenția bucureștenilor. Anul acesta, pe 2 iulie, vă dam întalnire în Pavilionul Central Romexpo pentru maratonul cinemagrafic lung de 8 ore cu filme scurte, arte multimedia și un live comedy show al rapperului DOC.

Instalația foto-video Night Time in Bucharest, prezentă la Noaptea Lungăexplorează noaptea pe străzile bucureștene printr-un mix digital între fotografiile realizate de Adi Tudose și o selecție de filme scurte românești.

Partea foto a instalației Night Time in Bucharest surprinde pulsul Bucureștiului văzut noaptea, cu oamenii și locurile emblematice. Un București nocturn, enigmatic și fermecător.

IMG_3034

Partea video este reprezentată printr-o selecție de filme scurte în care este reînterpretat spațiul bucureștean pe timp de noapte, într-un context de silent cinema. Selecția propusă cuprinde 3 scurtmetraje românești premiate la festivalurile de film din țară.

draft-7-still

1. Să mori de dragoste ranită (r. Iulia Rugina, Romania, 2014)  În seara asta Andrei și Maria vor auzi pentru ultima oară cântecul Angelei Similea. Premiul ShortsUP Audience Award pentru cel mai bun scurtmetraj românesc la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014.

2. Draft 7 (r. Luiza Pârvu, Romania, 2011) Olimpia și Eduard, doi actori tineri, se întâlnesc într-unul dintre locurile în care urmează să filmeze o poveste romantică și, în așteptarea regizorului care întârzie, încep să repete scenele din film, descoperindu-se pe ei înșiși pe măsură ce-și descoperă personajele. Nominalizat la Premiile Gopo in 2012.

3. Închide lumina! (r. Alex Macsoda & Ionut Negrila, Romania, 2015) Când noaptea se așterne peste oras, un cuțit de bucătărie prinde viață și călătorește în jurul orașului adormit și stinge toate luminile care au rămas aprinse.  Menționat la Filmul de piatra 2015.

BILETELE pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte pot fi achizitionate din rețelele MyTicket, Eventbook și Eventim începand cu 8 iunie la pretul de 30 de lei in perioada Early Bird (8 iunie – 21 iunie), 35 de lei in perioada Pre-Sale (21 iunie – 2 iulie) și 40 de lei la fața locului, în limita locurilor disponibile. Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, instalație video, food-court cu live cooking si experiențe culinare artizanale.

Mai multe scurtmetraje

Stare