În familie: 5 filme scurte

Toți avem secrete. Și familii. Toți suntem în căutarea fericirii. Dramele cele mai mari, bucuriile cele mai intense, veștile cele mai surpinzătoare – toate se consumă în sufrageriile cu mese de rotunde familie sau în concediile planificate în avans. Întâlnirile cu cei dragi sunt grele, frumoase și deseori problematice.

O selecție de filme scurte despre familii perfecte și familii mai puțin convenționale. Unii își găsesc fericirea în colecții somptuoase de solnițe, alții în provocări îndrăznețe. Pe toți îi leagă nevoia de a rămâne împreună.

1. Alice et moi (r. Micha Wald, Belgia, 2004)Cum să-ți găsești echilibrul între un grup de mătuși gălăcioase și o prietenă nervoasa? ”Alice et moi” e povestea unei zilei din viata lui Simon. Ziua în care decide sa fie șofer pentru Mala, Lydia si Colette, ziua in care Alice îi dă papucii prin telefon, ziua în care totul se întâmplă pe dos.

2. Socarrat (r. David Moreno, Spania, 2007)O poveste despre căutări și regăsiri amuzante, în familie.

3.  Successful Alcoholics (r. Jordan Vogt-Roberts, SUA, 2010)Drake si Lindsday sunt cuplul perfect, însa întampină o singura problema: amândoi sunt alcoolici si fac mari eforturi pentru a duce o viata normală.

4. Salt & Pepper (r. Keith Rivers, SUA, 2013).  Doi bătrânei de 90 de ani, 2000 de perechi de solnițe si rasnite de piper. Salt and Pepper e un documentar emoționant despre familie, tradiții si veșnica diferența dintre generații, născut din curiozitatea regizorului american Keith Rivers.

5. Traffic (r. Cătălin Mitulescu, România, 2004). Blocat în trafic, pe drumul spre o întâlnire de afaceri, Tudor are o pauza de 20 de minute. Timp suficient sa invite o fata la cafea, sa vorbească despre fiica sa si să facă o fotografie.

Mai multe scurtmetraje

Stare