Igor Cobileanski invitat la ShortsUP în Librăria Humanitas Cișmigiu

Marți, 16 septembrie, de la ora 19:00, are loc ultima proiecție din Serile ShortsUP la Librăria Humanitas Cișmigiu, un proiect menit să alăture filmele de scurtmetraj cu dezbateri interactive ce implica invitați din lumea cinema-ului, muzicii, literaturii, scenografiei.

Ultima seară de film scurt la librărie e dedicată tematicii scenariului în filmul de scurtmetraj și îl are ca invitat pe Igor Cobileanski, scenarist și regizor de film și teatru din Republica Moldova, autorul filmului La limita de jos a cerului.

Scurtmetraje printre carti

Scurtmetrajele proiectate vor fi Telling lies (r. Simon Ellis, Marea Britanie, 2000), care ne lasă să vedem cum ar fi dacă am putea citi gândurile din spatele unei conversații, Curious Conjunction of Coincidences (r. Joost Reijmers, Olanda, 2011), în care trei bărbați care au o zi proastă, trei întâmplări absurde și trei epoci istorice diferite duc la un singur mare incident și Voice over (r. Martin Rosete, Spania, 2011) – orice scenariu ai alege, perspectivele sunt sumbre, iar destinul e dirijat de vocea unui narator agitat. Pe lângă filmele din program, spectatorii vor viziona și scurtmetrajul Colecția de Arome (r. Igor Cobileanski, 2013). Scurtmetrajele lui Igor Cobileanski au trecut din 2006 granița din Republica Moldova-România datorită viralității lor pe internet.

Va așteptăm la proiecții și dezbateri, înarmați cu spirit critic 🙂 Intrarea este liberă. 

Mai multe scurtmetraje

Stare