Programul filmelor la Marele Picnic, ediția 3

A 3-a ediție a Marelui Picnic cinematografic va avea loc în două seri consecutive, vineri, 29 iulie și sâmbătă, 30 iulie, la Grădina Botanică București. Nevoia de evadare, dorința de libertate și apropierea de natură în mijlocul aglomerărilor urbane se vor regăsi pe ecran în scurtmetrajele difuzate la eveniment.

Accesul în Grădina Botanică, în spațiul dedicat evenimentului, se face începând cu ora 18.00, iar filmele încep de la 21.30 în fiecare seară. Înainte de filme, atmosfera e încălzită de concert JazzyBIT, video-mapping și multe altele. Întregul program și kitul de picnic este disponibil aici.


cover5

Vineri, 29 iulie, de la 21.30

Tigri la coadă (r. Benoît Chieux, Franta, 2014). Într-o lume ideală, imaginația ne-ar ajuta să scăpăm de monotonia joburilor de zi cu zi – e premisa scurtmetrajului  animației ludice, premiată la Seoul International Cartoon Animation Festival.

97 % (r. Ben Brand, Olanda, 2013). Despre cum să găsești dragostea în lumea digitală.

Alergând (r. Matan Rochlitz & Ivo Gormley, Marea Britanie, 2013). La ce se gândesc oamenii în timp ce fac jogging, în fiecare dimineață?

4:15 P.M. Sfârșitul lumii (r. Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga, Romania, 2016). Filmul spune povestea unei întâlniri tulburătoare dintre un curier şi un autostopist. Când acesta din urmă îl avertizează că sfârşitul lumii este aproape, curierul îl ia drept nebun, fără să ştie că întâlnirea cu el îi va schimba total viaţa.

Talismanul salvator (r. Matthew Moore, Australia, 2013). Fiecare din noi ascunde un potențial nedescoperit – e nevoie sa depășești limitele confortului ca să descoperi cine ești cu adevărat. O lecție de viață și un scurt manual de cum să devii erou pentru cei de lângă tine se regăsesc în ficțiunea  premiată cu Ursul de Cristal la Berlin International Film Festival și proiectată la Marele Picnic vineri, 29 iulie.

8 (r. Aćim Vasić, Serbia/Suedia, 2010). Pe timp de război, într-o pădure întunecată, doi soldați din armate opuse se lansează într-o luptă de orgolii întreruptă brusc de mâna destinului.

Ras (r. Fernando Maldonado, Jorge Tereso, Argentina, 2012). Confruntată cu distrugerea habitatului său, o maimuță decide să se lupte singura cu sistemul. Se deghizează în om, se muta la oraș și începe o cariera de succes în business. 4 minute cu explozie de culoare și mișcare.

Sâmbătă, 30 iulie, de la 21.30

Strung Love (r. Victor Dragomir, România, 2010). Mai 1984. Viorel, un “tocilar” de la clasa de lăcătuşerie a unui liceu industrial de provincie, se înscrie într-un concurs de producţie de nituri ca să câştige atenţia şi inima Ilenei – o colegă de la clasa de croitorie. Dragostea made in Romania. Cu: Bogdan Marhodin și Olivia Niță.

Logodiți (r. Michael & the Lottery Hill, 2012). Despre dragostea de azi, întâlnită și crescută pe internet.

La cafea (r. Ritesh Batra, Egipt, 2011). Într-o cafenea ca multe altele din Cairo, un cuplu trece printr-un test de foc. Mențiune specială a juriului la Tribeca. 

Răspunsuri (r. Michael Goode, SUA, 2015). Imediat după ce părăsește lumea în urma unui accident de mașină, victima are șansa să afle răspunsuri la câteva întrebări-cheie, printre care și cea mai importantă: care a fost sensul vieții? Cel mai bun scurtmetraj de acțiune la Santa Barbara International Film Festival.

–-

Biletele pot fi achiziționate în avans prin Eventbook, MyTicket și Eventim prețul de 25 de lei/ seară și 35 lei/abonament dar și la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 40 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

 

Mai multe scurtmetraje

Stare