Filme scurte si concert We Singing Colors in ultimul weekend de vara

Ultima evadare de vacanta prin filme scurte

Zilele sunt mai scurte, serile mai lungi si evadarile mai intense. In fiecare minut de vara, o poveste noua asteapta sa prinda viata pentru a rupe rutina. La fel se intampla si in filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public in 2013 si 2014; acestea se reunesc sambata, pe 30 august, la Teatrul de Vara Herastrau. ShortsUP In Parc aduce sub cerul liber o colectie de scurtmetraje ce a strans un numar record de emotii, aplauze si hohote de ras pe parcursul ultimilor doi ani. Trailer.

We Singing Colors @Uncle Jeb StudiosSeara incepe cu  un concert indie-pop al formatiei We Singing Colors, autorii single-ului Good Days, Bad Days, care a invadat radio-urile alternative din Romania si din strainatate. Cunoscuti pentru prestatii spontane in locuri neconventionale precum parcuri, acoperisuri, strazi, taxi-uri, membrii We Singing Colors au pregatit pentru ShortsUP In Parc un experiment muzical ce imbina instrumentele acustice (triola, oua, chimes) cu vibratii electronice si povesti originale.

Incepand de la 21:00, doua ore pline de fictiune, drama, comedie si romance vor anima atmosfera ultimului weekend oficial de vara, intr-un amfiteatru inconjurat de natura. Din Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011), castigatorul Ursului de Cristal la Berlin, aflam ca libertatea si curajul se dobandesc inca din copilarie si se pastreaza o viata intreaga. Nu e usor sa fii rebel cand ai noua ani, mai ales daca locuiesti in lumea adultilor plini de secrete. Un scurtmetraj amuzant si sensibil despre drumul dificil catre maturitate.

FOTO Teatrul de Vara Herastrau 

Comedia franceza revine in programul ShortsUP cu Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013), unul dintre cele mai apreciate scurtmetraje de la Weekendul Comediei Scurte, un film ce trateaza aventurile cuplurilor neconventionale. Specialitatea doctorului Semyc este o boala foarte populara pentru care nu s-a gasit niciun leac – anuntarea diagnosticului e un exercitiu delicat pe care acesta il stapaneste la perfectie.

In Goana (r. Victor Carrey, Spania, 2011), fictiune nominalizata la Chicago Film Festival, echilibrul unei zile linistite e distrus de o serie de coincidente insolite: o guma de mestecat, o cafea cu lapte, o tigara aprinsa pe jumatate, o geanta cu bani. Cand viata iti atarna de un fir subtire, poate ca cel mai intelept lucru e sa fugi. Sa evadezi cat mai repede, sa lasi totul in urma si sa te opresti doar atunci cand pericolul a trecut. Toate intamplarile din scurtmetrajul lui Victor Carrey contribuie la dezlegarea misterului cel din urma: incotro alearga eroul filmului?Julian r. Matthew Moore

Biletele pentru ShortsUP In Parc pot fi achizitionate in avans la pretul de 30 de lei din retelele MyTicket si Eventim. Un numar limitat de bilete va fi disponibil spre vanzare si la fata locului, la pretul de 35 de lei. La cumpararea in avans, spectatorii isi pot alege locul preferat in gradenele Teatrului de Vara Herastrau. Pretul biletului include intreaga experienta ShortsUP, formata din filme scurte si concert. Detalii bilete. 

ShortsUP In Parc e ultimul eveniment outdoor din sezonul 2013-2014 si va avea loc la Teatrul de Vara Herastrau, foarte aproape de intrarea in Parcul Herastrau de la Arcul de Triumf. Accesul se face incepand de la ora 19:00 iar concertul se desfasoara inainte de proiectia filmelor, de la ora 20:00 la 21:00.

*Credit Foto: We Singing Colors de Uncle Jeb Studios

Mai multe scurtmetraje

Stare