Filme scurte de vacanta la ShortsUP Open Air

Sambata, 17 iulie, de la 21.00, la Cinema Uranus, ShortsUP prezinta filmele scurte la care publicul a ras si a plans intr-un an cat altii in zece. Cele mai populare scurtmetraje proiectate la evenimentele ShortsUP in 2009 – 2010 se intalnesc sub cerul liber, in ultimul eveniment din acest sezon, inainte de vacanta.

Open Air

Daca la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte de luna trecuta selectia au facut-o juriile internationale ale marilor festivaluri de film, la evenimentul de sambata, publicul e cel care a ales, de-a lungul unui an de evenimente. Va fi un adevarat picnic urban, cu multe comedii, muzica live si o sesiune de gatit sub cerul liber gustari „de iarba verde”.

Cele mai multe filme din program sunt comedii ilare, ca The New Tenents (r. Joachim Back, castigator la Oscar) sau Heavy Metal Drummer (r. Luke Morris, Toby MacDonald, nominalizat la Premiile Bafta), dar si drame amare de neuitat, precum Des morceaux de ma femme (r. Frederic Pelle, nominalizat la Cannes si la Cesar Awards). PROGRAM COMPLET.

Toute ma vie

Evenimentul va incepe cu un concert Jazzadezz, trupa romaneasca din zona downtempo/ neo-folk, a carei muzica, spune unul dintre membri, ’’nu tranteste chitara de zid, nu-si rade parul pe margini, lasand creasta pe mijloc, ci vrea doar sa scoata untul din sufletul celor care au nevoie de ceva pe painea seaca din farfurie”.

Biletele pentru ShortsUP Open Air de sambata pot fi cumparate in seara evenimentului, de la Cinema Uranus, si costa 20 de lei. Acestea ofera acces la programul intregului eveniment, alcatuit din concert si filme. Uranus 144 (fostul E-Uranus) este cinematograful in aer liber situat intre Casa Poporului si Piata de flori George Cosbuc (in spatele The Ark). Harta.

A fost un an plin pentru scurtmetraje. Am inceput sezonul ShortsUP 2009 – 2010 cu Amintirile din Epoca de Aur ale lui Cristian Mungiu, iar apoi ne-am propus sa schimbam lumea cu filmele eco de la Green Screen. Am continuat cu entertainment cinematografic in doze mici la Extra Extra Shorts, pentru a ne trezi, luna urmatoare, la ShortsUP via Paris, printre mimi, iubiri complicate si pasiuni fulgeratoare. Musicology a adus pe scena Operei Nationale cele mai muzicale filme scurte, iar Masinaria de Vise a scos la lumina cosmaruri si vise adanc ascunse. La ShortsUP 114 am sarbatorit publicul, caci se implineau 114 ani de la prima proiectie de film in Romania, iar in iulie ne-am antrenat la maratonul Noaptea Lunga a Filmelor Scurte.

ShortsUP Open Air de sambata, 17 iulie, incheie acest sezon cu o selectie a celor mai populare filme din cadrul tuturor evenimentelor de peste an, urmand ca proiectiile lunare marca ShortsUP sa reinceapa in toamna.

PROGRAM FILME.

Trailer:


Concurs Delta Music Fest

Mai multe scurtmetraje

Stare