Fiesta del Cine: ShortsUP merge la mare pe 1 septembrie

Anul acesta petrecem ultimul weekend de vară exact așa cum trebuie, la mare, pe plaja de la Shut Up Beach, din Mamaia. Vineri seara, pe 1 septembrie, se întâmplă Fiesta del Cine, un eveniment pus la cale de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, care are toate șansele să se transforme în seara de care-ți aduci aminte și vara viitoare. E vorba despre scurtmetraje românești pe care le îndrăgim și care încă mai au multe povești fermecătoare de spus, prezentate în două calupuri și selectate de ShortsUP și ADFR.

Le vom vedea în seara de 1 septembrie, începând de la ora 20.00, cu picioarele în nisip și marea aproape. Pentru cei ce vor să prindă răsăritul, Fiesta del Cine a pregătit și after-party cu Moonlight Breakfast (live).

Intrarea este liberă însă este recomandat să vă rezervați locul la proiecție la adresa de mail office@romfilmdevelopment.org. Mai multe detalii pe evenimentul de Facebook. 

Fiesta del cine

Mai jos câteva dintre filmele din program, selectate de ShortsUP. Mai multe despre calupul de filme ADFR. 

Grand Hotel Italia (r. Rodi Cotenescu, Romania, 2011) 17′ O cameră de hotel din Padova cu șase paturi în care mult mai mult de 6 români trebuie să își petreacă o noapte. Grand Hotel Italia îți rămâne în minte în primul rând prin tematică: pune problema emigrării folosindu-se de umor la limita absurdului.

237 de ani (r. Ioana Mischie, România, 2016) 22′ Amuzant și real, filmul Ioanei Mischie este povestea unei comunități rurale care trăiește de pe urma ajutoarelor de stat, folosindu-și la maxim ingeniozitatea. O ciocnire cu autoritățile nu face altceva decât să transforme totul într-o poveste profund umană care va smulge multe zâmbete.

Te mai uiți și la om (r. Ana Maria Comanescu, Romania, 2015) 23′ Radu și Mădălina, tineri îndrăgostiți, călătoresc cu mașina. Pe drum, iau cu ei un autostopist care le devine simpatic.

O Noapte în Tokoriki (r. Roxana Stroe, Romania, 2016) 18’  La lăsat de seară, Geanina își sărbătorește majoratul în ”Tokoriki”, discoteca din sat, înconjurată de familie și prieteni. În timpul petrecerii, Geanina primeşte din partea prietenului ei o mare surpriză, pe care nimeni nu o va uita prea curând.

 

O noapte in Tokoriki

Mai multe scurtmetraje

Stare