Festivalul prieten Filminute a ajuns la a 5-a editie

Festivalului international de filme de un minut se lanseaza cu 18 tari, reprezentate de 25 de finalisti.

Presedintele juriului si co-fondatorul festivalului, John Ketchum, este entuziasmat in privinta multitudinii de culturi si perspective reprezentate pe shortlistul Filminute 2010. “In fiecare an am avut o gama larga de filme si genuri, dar colectia de anul acesta fara indoiala intrece orice asteptari. Se observa o viziune intunecata si infricosatoare asupra lumii printre lucrari, dar mai sunt de asemenea filme care contin momente de intelepciune contemplativa. In acelasi timp, avem o cantitate fara precedent de umor sec in colectie, pe care noi stim ca publicul il va aprecia. In mod clar situatia economiei globale are o influenta asupra oamenilor creativi!”

Cele 18 tari reprezentate in festival sunt: Cehia, Finlanda, Islanda, India, Japonia, Malaezia, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, SUA si Ungaria, iar Africa de Sud, Polonia si Turcia isi vad pentru prima data contributiile pe shortlistul exclusiv al festivalului.

Juriul din acest an include personalitati din industria filmului, media, arta si publicitate: colaboratorul la Guardian si criticul de film, RONALD BERGAN; regizorul nominat la premiile Oscar, NEILL BLOMKAMP (DISTRICT 9); scenaristul si regizorul TANUJA CHANDRA; JAN LUMHOLDT de la FIPRESCI; MARK TUTSSEL, Global Chief Creative Officer la Leo Burnett Worldwide.

In fiecare an, de-a lungul intregii luni septembrie, Filminute prezinta o lista extraordinara de 25 de filme invitand publicul din toata lumea sa vizioneze si sa voteze online. Premiul “Best Filminute” si 5 mentiuni sunt desemnate de juriul distins al Filminute. Audienta internationala voteaza pentru favoritul sau, alegand castigatorul premiului din partea publicului. Premiile Filminute vor fi anuntate in scurt timp dupa inchiderea festivalului, pe 30 septembrie.

Mai multe informatii si detalii puteti gasi accesand www.filminute.com.

Mai multe scurtmetraje

Stare