Doua premiere romanesti la Weekendul Comediei Scurte

Pe 26 si 27 ianuarie, umorul e invitatul principal la Weekendul Comediei Scurte. Patru ore de comedii scurte premiate vor tine ritmul celui mai vesel weekend din ianuarie pentru cinefilii bucuresteni. TRAILER.

Programul comediilor internationale, scurte si bune, e completat de doua productii romanesti difuzate in premiera nationala la ShortsUP. Realizate de tineri regizori români, cele doua scurtmetraje spun povesti hilare din viata unor personaje care refuza cu incapatânare tiparele sociale cunoscute, pentru a-si crea o altfel de lume: copilaroasa, amuzanta sau populata de secrete malefice.

Waste (2012, r. Anton Groves, Damian Groves) e o comedie suprarealista adusa la viata de Ana Ularu si Mihai Stanescu, un statement al vietii urbane populata de vicii. El si ea se intalnesc, se plac si devin un cuplu. Amandoi ascund insa pacate grele si niciunul nu banuieste ce-l asteapta. ”Waste” suprapune umorul negru si fantezia pentru a crea o poveste bizara si amuzanta despre monstrii interiori. Scurtmetrajul a fost conceput de echipa WeAreOm (Anton Groves si Damian Groves) si produs de Studioset printr-o tehnica inedita, un mix de actiune live si animatii handmade reliefate din hartie colorata. Anton a devenit cunoscut in lumea filmului scurt in 2006, cand scurtmetrajul sau, „Line” a castigat premiul cel mare la Filminute, cel mai important festival international dedicat filmelor de 1 minut. In 2008 a castigat premiul publicului la acelasi festival cu scurtmetrajul ”Immerse”.


Regresie (2011, r. Robert E. Popa) il are in prim plan pe actorul Dorian Boguta in rolul unui fost sofer al Armatei Române in Afganistan, care se poarta ca un copil de 5 ani. Ciprian devine un caz suspect pentru guvernul national si pentru agentii CIA. Departe de ochii autoritatilor si de furia unei sotii temperamentale, eroul se refugiaza in fantezii rupte din filmele de Bollywood. O comedie absurda care face radiografia minutioasa a penibilului. Scurtmetrajul a primit 14 mominalizari la festivaluri internationale, printre care Mumbai International Shorts Film Festival, Athens International Film Festival, Los Angeles New Wave International Film.

Biletele pentru Weekendul Comediei Scurte pot fi cumparate in avans prin MyTicket sau Eventim, la pretul de 20 de lei pentru o seara sau 35 de lei pentru ambele seri. La cumpararea in avans, spectatorii primesc bilete cu loc si pot evita asteptarea la intrare. Biletele pot fi achizitionate si la Scala, inainte de filme, la pretul de 20 de lei pe seara. Mai multe detalii.

Programul integral al filmelor este disponibil AICI.

ShortsUP vorbeste despre filme scurte si bune si pe Facebook si Twitter.

Mai multe scurtmetraje

Stare