Documentarul românesc ”Vibrația” câștigă premiul publicului la ShortsUP Musicology

ShortsUP Musicology, evenimentul care a adus împreună muzica și filmul, a avut loc sâmbătă, 27 februarie și duminică, 28 februarie, la Sala Radio. 1500 de priviri curioase au fost ațintite asupra ecranului care a găzduit 4 filme românești de arhivă și 18 scurtmetraje recente pe tema muzicii.

Competiția ShortsUP Audience Award, aflată la a 4-a ediție, a încurajat spectatorii să voteze filmul preferat pe www.shortsup.ro/competitie. Pe lângă aplauzele din sală, cel mai mare număr de voturi digitale a mers către scurtmetrajul documentar românesc Vibrația (2013), regizat de Germain Kanda, răsplătit cu un premiu de 1000 de Euro.

vibratia germain kanda

“Ne înconjoară și mai mult decât atât ea există în interiorul nostru. O expunere a fenomenului vibrației pornind de la teoria fizică și descris prin variatele sale modalități de manifestare și percepție, prin instrumente muzicale, voce umană, dans, stări sau chiar materie. O trecere captivanta prin lumea noatră fizică și spirituală.”  După ce a câștigat premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar, Vibrația a cucerit publicul ShortsUP prin modul diferit de radiografiere a impulsurilor și emoțiilor din spatele fiecărui sunet. Muzica și universul sonor înseamnă viață – e concluzia filmului Vibrația, care te face să apreciezi cele mai banale mișcări din viața de zi cu zi. TRAILER Vibraţia. 

Următoarele trei scurtmetraje votate de public au fost Muzica în sânge (r. Alexandru Mavrodineanu, Romaina, 2010), cu Andi Vasluianu și Dorotheea Petre,  Mă duc în Italia (r. Ivaylo Markov, Bulgaria, 2012), comedie despre un grup de copii muzicanți hotărâți să-şi urmeze visul şi Poveste din West Bank (r. Ari Sandel, SUA, 2005) în care un soldat israelian și o casieriță palestiniană se îndrăgostesc în ciuda tuturor opreliștilor.

Mulţumim celor care au votat! GALERIE FOTO ShortsUP Musicology.

Mai multe scurtmetraje

Stare