DOC pune rime pe filme pe 2 iulie, la maratonul ShortsUP

Poveștile anului în dialog cu publicul

Pe 2 iulie, cele mai premiate scurtmetraje ale anului se văd pe marele ecran al maratonului ShortsUP. Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a ajuns la a 8-a ediție, cu aceeași determinare de a reinventa rolul spectatorului de cinema. De la apus la răsărit de soare, cinefilii vor fi provocați să vadă poveștile care au primit aplauzele și premiile juriilor de la Oscar, Cannes, Cesar sau Berlin în ultimul an și să le voteze, în timp real, în aplicația ShortsUP Audience Award.

doc

De data asta filmele nu se mulțumesc să stea (doar) pe ecran. De la 00.00 AM, artistul hip-hop DOC (Vlad Munteanu) urcă pe scena ShortsUP pentru un performence interactiv inspirat de subiectele filmelor din program. DOC face stand-up comedy pe rime și dă viața poveștilor culese din zeci de spații geografice, din America, până-n Franța, Noua Zeelandă, România și Rusia, mixându-le cu beaturi hip-hop. Oricât de diverse ar fi provocările oamenilor din culturi diferite, ele sunt conectate de aceleași fir roșu: căutarea iubirii, acceptarea diversității, nevoia de schimbare.

Lumea așa cum e, cu bune și rele, cu descoperiri și provocări, e pusă în fața publicului sub semnul întrebării. Scurtmetrajele anului vor fi sursa de inspirație pentru un show memorabil în care spectatorii sunt invitați să contribuie la scrierea poveștii.

DOC (Vlad Munteanu) este unul dintre cei mai longevivi rapperi din România. E prezent pe scena hip-hop din România încă din 1997 când, împreună cu Nwanda și Deliric, a înființat trupa Trilogia. În 1999, împreună cu Deliric și Vlad Dobrescu, a înființat trupa CTC (Controlul Tehnic de Calitate) și label-ul Facem Records, primul label independent de hip-hop.

Din programul Noaptea Lungă a Filmelor Scurte face parte marele câștigător al premiului Oscar pentru scurtmetraj, Bâlbaitul (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015), ficțiune emoționantă despre singurătate și curaj, dar și originalul documentar Șunca doamnei Razie (r.Sol Friedman, Canada, 2015), povestea unei doamne respectabile care la 90 de ani renunță la religia iudaică pentru șuncă bacon și Google. Mai multe AICI.

BILETELE pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte pot fi achizitionate din rețelele MyTicket, Eventbook și Eventim începand cu 8 iunie la pretul de 30 de lei in perioada Early Bird (8 iunie – 21 iunie), 35 de lei in perioada Pre-Sale (21 iunie – 2 iulie) și 40 de lei la fața locului, în limita locurilor disponibile. Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, instalație video, food-court cu live cooking si experiențe culinare artizanale.

program

Mai multe scurtmetraje

Stare