Despre prietenie si aventura in ultima zi de scoala

„Aventuri Animate”, un eveniment cu filme scurte pentru copii si familii istete

In ultima zi de scoala, senzatia de libertate si de vacanta fara sfarsit pune stapanire pe copii. Parintii se molipsesc si ei si incep sa planuiasca fiecare evadare de vara cu familia – la mare, la bunici sau… la film. Ultima zi de scoala e intotdeauna prima zi de vacanta. Vineri, 20 iunie, de la 18:00, la Cinema City, ShortsUP a pregatit un eveniment cu filme scurte aventuroase, animatii pentru copii intre 7 si 14 ani ce vor da emotii intregii familii.

Fusion TIFF FileFilmele, cu durata intre 3 si 25 de minute, premiate in marile festivaluri de film ale lumii, alcatuiesc un program de o ora si jumatate cu suspans, hohote de ras si prieteni de nedespartit. Trailerul evenimentului.

Seara se anunta memorabila, caci dupa filme, spectatorii vor pleca acasa cu fotografii printate, cu familia sau cu prietenii. Pentru ca cei pe care ii iubim ne reamintesc mereu cine suntem, iar bucuria de a fi impreuna va fi surprinsa cel mai bine de echipa de fotografi profesionisti LILEBUBA. De fapt, echipa e o familie de fotografi cu mult suflet pentru care copiii sunt cel mai frumos, dar si cel mai greu „subiect” de prins in fotografii.

Seara la film nu va incepe pe scaune, asteptand eroii animatiilor, ci cu un exercitiu despre prietenie sustinut de un trainer cu experienta in lucrul cu copiii. Cateva minute de interactiune calitativa pot cantari cat ani buni, iar cunoasterea si auto-cunoasterea vor pune in lumina importanta prieteniei.

Programul ShortsUP Aventuri Animate include castigatorul premiului Oscar pentru cea mai buna animatie scurta a anului, difuzat in premiera in Romania, Domnul Hublot (r. Laurent Witz, Alexandre Espigares, Franta/ Luxemburg, 2013). Din program mai fac parte Gruffalo (r. Max Lang, Jakob Schuh, Marea Britanie/Germania, 2009), animatie nominalizata la OSCAR sau Oktapodi (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franta, 2007), care a castigat peste 6 premii internationale si a fost nominalizat la Oscar.

Biletele pot fi achizitionate de pe site-ul www.cinemacity.ro sau la casele de bilete din Cinema City Cotroceni la pretul de 25,5 LEI pentru adulti si 15 LEI pentru copii, in limita locurilor disponibile. Mai multe pe www.cinemacity.ro si www.shortsup.ro.

Aventuri Animate este un proiect special creat de ShortsUP si Cinema City Romania. Toate filmele sunt in limba engleza, cu subtitrare in limba romana.

PROGRAM INTEGRAL 

Pe muchia destinului (r. Verena Fels, Germania, 2010) – 7’ O vaca deloc gratioasa decide sa-si urmeze destinul si sa razbata pana la singurul ei prieten. Pentru asta trebuie sa treaca o proba dificila ce implica echilibristica si hohote de ras.

Gruffalo (r. Max Lang, Jakob Schuh, Marea Britanie/Germania, 2009) – 27’ Cum faci fata unei armate de pradatori ingrozitori cand esti un simplu soarece pierdut in padure? Cu multa personalitate si o arma secreta. Film nominalizat la Oscar.

Domnul Hublot (r. Laurent Witz, Alexandre Espigares, Franta / Luxemburg, 2013) – 12’ Castigatorul premiului Oscar pentru cea mai buna animatie a anului e povestea unui personaj timid care se teme de necunoscut. Dar cand ROBOT PET devine colegul lui de apartament, totul se schimba.

De nedespartit (r. Sascha Altschuler, Danemarca, 2013) – 7′ Carl stie ca ar fi un minunat prieten imaginar; singura problema e ca nimeni nu si-l inchipuie asa. Va ramane oare singur pentru totdeauna?

Marea Dilema (r. Pablo Vazquez, Olanda, 2013) – 3′ O lama simpatica se confrunta cu o dilema greu de rezolvat: drumul catre cea mai delicioasa masa ii este blocat de un mare obstacol. Cum sa ajunga la fructul interzis?

Viata de catel (r. Milen Vitanov, Germania, 2007) – 5’ Viata unui caine se schimba total odata cu aparitia unui nou prieten de nadejde: propria coada. Premiul special al juriului la Annecy International Animated Film Festival.

La capatul lumii (r. Konstantin Bronzit, Rusia, 1998) – 8’ In familie e complicat sa impaci pe toata lumea. Mai ales cand locuiesti in varf de munte sau… in varful lumii. A prins din zbor peste 20 de premii internationale printre care premiul Publicului la Clermont-Ferrand International Short Film Festival, 2000 si o nominalizare Cesar, 2001.

Caracatitele (r.Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franta, 2007) – 3’ Doua caracatite indragostite incearca sa se salveze una pe alta. Vor reusi oare sa scape de pericolul de a fi mancate? 6 premii internationale si o nominalizare Oscar in 2009.

Mai multe scurtmetraje

Stare