Designeri urbani si avangardisti la ShortsUP Street Fashion

Vineri, 25 noiembrie, de la 20.00, la ShortsUP, doua ore de scurtmetraje premiate vor rula pe cele 3 ecrane instalate la Sala Dalles. Pe langa filme despre stil si moda, evenimentul va mai include si o serie de instalatii cu haine si accesorii ale unor tineri designeri romani, selectate in acord cu tema editiei ShortsUP: Street Fashion.

Afis ShortsUP Street FashionAdelina Ivan, Ludmila Corlateanu, Bianca Popp, Carla Szabo si Andreea Constantinescu au pregatit o serie de instalatii de arta formate din haine urbane si accesorii prêt-à-porter.

Adelina Ivan a absolvit Facultatea de Design la Academia de Arta din Bucuresti. Cu o viziune retro-avangardista si influente din cultura pop, brandul Adelinei este sustinut de un design simplu, axat pe reinventarea taieturilor clasice si folosirea imprimeurilor digitale. Din 2004, Adelina a dezvoltat label-ul Zasha, adresat unui public tanar, alternativ si cu imaginatie. A participat la targurile de moda Pret a Porter Paris si The Train New York, iar colectiile sale se gasesc in magazine din Paris, New York, Philadelphia, Atena, Milano, Kuweit si Beirut si, bineinteles, Bucuresti.

Nascuta in fosta URSS, la Chisinau, Ludmila Corlateanu locuieste si creeaza in Romania. A absolvit Institutul Marangoni din Milano. Brandul sau, MADE FOR SUPERGIRLS, creat in 2007, se distinge prin chic, minimalism si feminitate.

Bianca Popp este un designer nonconformist cu studii de jurnalism la Bucuresti si studii de design la Milano. Face haine pentru fete cu dor de duca, care vor sa evadeze din banal si din rutina, haine care impletesc un romantism aproape desuet cu tehnicitatea si cameleonismul vietii urbane. Foloseste materiale in mod neconventional, cu rezultate ironice: rochia de ploaie, salopeta de slabit, pardesiul de dantela, bluza cantatoare, rochia de sarit din avion. Toate acestea sunt piese vestimentare care anticipeaza nevoile unei fete de oras gata oricand sa plece altundeva, pentru care hainele trebuie sa fie versatile si sa raspunda unor functii diverse.

Carla Szabo
, designer-antreprenor din Bucuresti, crede ca frumusetea este cea mai buna forma de comunicare si cel mai puternic motor de transformare sociala. A inceput in urma cu 10 ani prin design interior si de obiect: “Atata timp cat iti asculti inima, obiectele create pastreaza energia pozitiva in esenta lor si ii fac fericiti pe cei ce le folosesc. Echilibrul in relatia dintre obiecte, mediu si oamenii care le utilizeaza ii face pe acestia din urma sa se simta protejati”, spune Carla despre munca sa. Pentru publicul larg e cunoscuta mai ales prin colectiile de bijuterie conceptuala.

Andreea Constantinescu este autoarea brandului SinColors, despre care spune ca e inspirat de erotism si de garderoba barbatilor.

Cel mai important film scurt al serii ShortsUP este Gratis pentru fete/ C’est gratuit pour les filles (r. Marie Amachoukeli-Barsacq, Claire Burger, Franta, 2009), care a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la premiile Cesar in 2010. Acesta o are in centru pe Laetitia, hairstilista in devenire. Filmul a mai obtinut o mentiune speciala a juriului la festivalul Clermont-Ferrand in 2010 si Reveletion Prize la festivalul din Brest in 2009. Detalii despre filme.

Evenimentul va mai include o instalatie cu fotografii de street fashion local si international, precum si Live Make Up Area, sustinut de
MAKE UP FOR EVER Boutique.

Biletele pot fi cumparate de la intrare, inainte de evenimentul de vineri, 25 noiembrie, la pretul de 20 de lei. Accesul include participarea la toate formele de arta contemporana din cadrul evenimentului ShortsUP Street Fashion. Detalii despre filme si intreg programul evenimentului pe www.shortsup.ro.

Trailerul evenimentului:

Afis ShortsUP Street Fashion

Mai multe scurtmetraje

Stare