Cum te pregatesti de Noaptea Lunga a Filmelor Scurte

Ghid de picnic nocturn

Filmele-s gata, muzica e pregatita, gradina e ingrijita. Sambata asta e Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, editia 6: un mare picnic nocturn cu sase ore de filme scurte si bune care vor pune la incercare imaginatia voastra de la 21:30 pana la 5 dimineata. Mai jos cateva indicatii si sfaturi practice de cum sa va pregatiti pentru Noaptea Lunga.

BILETE

Bilete la Noaptea Lunga se pot cumpara in avans, la pretul de 35 de lei, pana vineri, la ora 12:00 AM, prin MyTicket si Eventim. Le puteti rezerva sau cumpara online, in cel mai simplu mod, folosind sistemul ”print at home” (prin MyTicket trebuie sa selectati optiunea e-voucher pentru a primi biletul pe mail). Daca aveti drum prin oras le gasiti si in reteaua magazinelor partenere. Eventim: librariile Carturesti, magazinele Domo, Orange, Vodafone, Germanos, magazinul Muzica, Sala Palatului, Unirea Shopping Center, Carrefour Feeria, librariile Humanitas. MyTicket: Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si librariile Mihai Eminescu.

Puteti cumpara bilete si la fata locului, din Gradina Botanica, la pretul de 40 de lei, in numar limitat, incepand de la ora 19:00. Recomandam insa cumpararea biletelor in avans, pentru evitarea cozilor de la intrare. Mai multe informatii despre achizitionarea biletelor. 

ACCES

Accesul incepe la ora 19:00, urmand ca programul propriu-zis de filme sa inceapa la ora 21:30, pe inserate. Mai multe despre programul scurtmetrajelor din competitie si sectiunea dedicata filmelor romanesti. De la 19:00 pana la 21:30, atmosfera noptii va fi pregatita de muzica chill, un corner special de relaxare, tururi ghidate pe aleile gradinii si multe altele. Detalii curand!

Accesul se va face din ”Strada Portocalelor” (Splaiul Independentei). 5 minute de mers pe jos de la statia de metrou Grozavesti. Locul dedicat picnicului cinematografic se numeste ”Gradina Italiana”. Daca planuiti sa veniti cu bicicleta, gasiti rasteluri speciale pentru parcare. Pentru cei care vin cu masina: gasiti loc de parcare pe Soseaua Cotroceni sau Splaiul Independentei. NU se poate parca pe Strada Portocalelor!

ACCES Noaptea Lunga harta

ECHIPAMENT

Paturi: Noaptea Lunga 2014 se desfasora sub forma unui picnic cinematografic nocturn, deci filmele scurte se vor vedea pe iarba, la racoarea gradinii. Va sfatuim sa veniti ”inarmati” cu paturi de picnic pentru voi + prieteni. Un numar limitat de paturi va fi disponibil spre vanzare si la fata locului. Vor exista si mese de picnic cu 400 de locuri, pentru cei dintre voi care prefera scaunele in locul paturilor.

Haine de picnic: Pentru ca noaptea va fi lunga la propriu, va fi si racoroasa spre dimineata. Pe cei dintre voi care si-au propus sa ramana la filme scurte pana-n zori va sfatuim sa fiti pregatiti cu hanorace cozy pentru a  preintampina racoarea.

Anul acesta AUTAN va fi prezent la Noaptea Lunga cu protectie anti tantari pentru spectatorii ShortsUP, asa ca va puteti bucura de filme fara niciun disconfort 🙂

Gadgets: Pe langa echipamentul de picnic, nu uitati sa luati cu voi spiritul critic: anul asta la Noaptea Lunga voi sunteti juriul. Va ramane misiunea importanta de a vota cel mai bun film al serii ce urmeaza sa fie rasplatit cu ShortsUP Audience Award. Asigurati-va ca veniti cu telefoanele incarcate: votul se face direct pe telefon sau tableta, pe site-ul www.shortsup.ro.

FOOD & DRINKS

Gasiti la Gradina Botanica tot ce trebuie pentru un picnic ca la carte, inclusiv bauturi si gustari de iarba verde. Berea oficiala Noaptea Lunga: Desperados. Illy Issimo tine spiritul cinefil treaz pana dimineata cu cafea.

Frufru vine la ShortsUP cu sandwich-uri la gratar, salate de paste pentru pofticiosii de picnic, deserturi inocente pentru inevitabilele momente de “sniff-sniff” si “muhaha!”, limonade fresh cu prospetime de noapte alba si juice-uri DETOX cu energie vesela, numai bune de ciocnit cu prietenii de paturica.

VREME

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte este un eveniment in aer liber, supus starii vremii. In cazul in care vremea va impiedica buna desfasurare a evenimentului la Gradina Botanica, acesta va fi reprogramat pentru sambata, 5 iulie, astfel incat o parte cat mai mare dintre cei care vor sa participe sa poata bucura de filmele din program, in cele mai bune conditii.

Mai multe scurtmetraje

Stare