Cum te pregătești de Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Ghid de maraton cinematografic

Azi e Noaptea Lungă a Filmelor Scurte! Sperăm că v-aţi încărcat bateriile cu energie şi spirit critic pentru o noapte întreagă de scurtmetraje, proiecte multimedia, jocuri şi ateliere. Ca să fiți cu adevărat pregătiți de maraton, aruncați un ochi peste checklist-ul de mai jos.

Program
Accesul la eveniment se face începând cu ora 19.00, prin intrarea principală Romexpo (intrarea B), Bulevardul Expoziției. Filmele încep de la ora 21.30, dar până atunci aveți suficient timp să vă bucurați de video-setting-ul creat de TIPTOE, instalație foto de Alex Gâlmeanu şi alte ateliere de antrenat imaginația. Nu uitaţi să daţi o fugă şi în sala ShortsUP Interactive Cinema unde un actor vă va ghida în experiența filmelor interactive. Consultați programul complet. 

Bilete 
Dacă nu aţi apucat încă să achiziționați bilete pentru eveniment o mai puteți face la fața locului, la prețul de 50 de lei. Plata se face doar cash, iar biletul oferă acces la o noapte întreagă de filme, activități conexe şi zonă de food-court.

Harta Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2015

Transport – hai la Romexpo cu UBER şi ai o cursă gratuită de 40 de lei
La Romexpo ajungeți uşor cu RATB sau tramvai până la staţia Piaţa Presei Libere, de unde mai aveţi de mers încă 5 minute pe jos. Cea mai apropiată staţie de metrou e Aviatorilor (15 minute de mers pe jos).

Există totuşi o variantă mai simplă, care se numeşte UBER, unul dintre cel mai inovatoare servicii de transport public ajunse de curând pe la noi. Un fel de taxi, dar cu o experienţă mult mai cool. Toţi cei care îşi descarcă pentru prima dată aplicaţia şi folosesc codul SHORTSUP primesc gratuit o cursă de 40 de lei, pe care o pot folosi la drumul până la Noaptea Lungă (sau înapoi spre casă). Aşa că până la maraton aveţi transport gratuit şi şansa de a face cunoştinţă cu UBER!

Parcare
Puteţi parca aproape de intrarea B în Romexpo (prin Bulevardul Expoziţiei): www.romexpo.ro/harta. Parcarea Romexpo este de asemenea disponibilă pentru spectatorii ShortsUP, contra-cost – 3 lei/oră sau 15 lei/ întreg evenimentul.


Ce să ai la tine pentru votul filmelor

Nu uitaţi că e voi sunteţi juriul la Noaptea Lungă! Deci voi alegeți cel mai bun film al serii în competiția ShortsUP Audience Award. Filmele se votează  pe www.shortsup.ro/competitie, pagina care poate fi accesată de pe telefonul mobil sau de pe tabletă. Asiguraţi-vă că vă puneţi toate gadget-urile la încărcat înainte de ShortsUP 🙂

Dacă nu apucați să faceți asta la eveniment, o mai puteți face până duminică la ora 21.30. Anul acesta pot fi votate şi filme romanești din program. Cel mai bun film internațional va fi răsplătit cu 1500 E iar cel mai bun film românesc va primi un premiu de 1000 de E din partea Institutului Cultural Român.

flyer_nlfs

Mâncare & băuturi
La Romexpo vă aşteaptă un întreg food-court cu bucătării urbane, cocktail bar şi cafea de specialitate. Mai multe aici. Nu e permis accesul cu mâncare sau băuturi din exterior!

Vreme
Vremea se anunță schimbătoare, dar asta nu ne interesează prea mult căci anul acesta Noaptea Lungă se desfășoară sub acoperiș, mai exact sub cupola Romexpo. Cineflii vor fi la adăpost, într-un setup de 4000 de locuri în zona principală de proiecție şi 100 de locuri în zona de Cinema Interactiv.

Mai multe scurtmetraje

Stare