Cum te pregătești de Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Ghid de maraton cinematografic

Azi e Noaptea Lungă a Filmelor Scurte! Sperăm că v-aţi încărcat bateriile cu energie şi spirit critic pentru o noapte întreagă de scurtmetraje, jocuri și instalații. Ca să fiți cu adevărat pregătiți de maraton, aruncați un ochi peste checklist-ul de mai jos.

Acces și program
Accesul la eveniment se face începând cu ora 20.00, prin intrarea principală Romexpo (poarta B), Bulevardul Expoziției. Noaptea Lungă a Filmelor Scurte are loc în Pavilionul Central (Pavilion A) – urmăriți indicatoarele din incinta complexului!

Filmele încep de la ora 21.00, dar până atunci aveți suficient timp să descoperiți instalația Night Time in Bucharest, ce explorează explorează noaptea pe străzile bucureștene printr-un mix digital între fotografiile realizate de Adi Tudose și o selecție de filme scurte românești. Nu uitaţi să daţi o fugă şi în sala Cupola a Pavilionul unde va fi amplasată Piscina Urbană, o piscină plină cu bile de plastic unde puteți plonja sau face tumbe.  PROGRAM COMPLET.

Harta NLFS

Bilete
Dacă nu aţi apucat încă să achiziționați bilete pentru eveniment o mai puteți face până la ora 18.00 pe www.eventbook.ro la prețul de 35 de lei, sau la fața locului, la prețul de 40 de lei. Plata se face cash iar biletul include acces la cinema, food court și activități extra-film.

Reguli generale

Filmele de la Noaptea Lunga sunt recomandate persoanelor peste 16 ani. Nu este recomandat accesul copiilor!

Transport – hai la Romexpo cu UBER şi ai o cursă gratuită de 25 de lei
La Romexpo ajungeți uşor cu RATB sau tramvai până la staţia Piaţa Presei Libere, de unde mai aveţi de mers încă 5 minute pe jos. Cea mai apropiată staţie de metrou e Aviatorilor (15 minute de mers pe jos). Dacă ești utilizator nou UBER, fă-ți cont, folosește codul SHORTSUP și ai o cursă grauită în limita a 25 de lei.

Parcare
Puteţi parca aproape de intrarea B în Romexpo (prin Bulevardul Expoziţiei): www.romexpo.ro/harta. Parcarea Romexpo este de asemenea disponibilă pentru spectatorii ShortsUP, contra-cost – 3 lei/oră sau 15 lei/ întreg evenimentul.


Ce să ai la tine pentru votul filmelor

Nu uitaţi că e voi sunteţi juriul la Noaptea Lungă! Deci voi alegeți cel mai bun film al serii în competiția ShortsUP Audience Award. Filmele se votează  pe www.shortsup.ro/competitie, pagina care poate fi accesată de pe telefonul mobil sau de pe tabletă. Asiguraţi-vă că vă puneţi toate gadget-urile la încărcat înainte de ShortsUP ?

voteaza

Dacă nu apucați să faceți asta la eveniment, o mai puteți face până duminică la ora 21.30. Anul acesta pot fi votate şi filme romanești din program. Cel mai bun film va fi răsplătit cu premiu de 1500 E.

Mâncare & băuturi
La Romexpo gasesti cateva bucătării urbane si cafea de specialitate. Nu e permis accesul cu mâncare sau băuturi din exterior!

Mai multe scurtmetraje

Stare