Cum spui o poveste bună în 3 minute: tips & tricks pentru Competiţia Illy issimo

Ai o idee de film scurt inspirat de momentele intense de zi cu zi? Dă-i viață pe cameră (chiar și camera telefonului) și înscrie-l în competiția Illy issimo Intense Shorts până pe 26 octombrie. Ai nevoie doar de o poveste bună spusă în maxim 3 minute. Poți câștiga 1000 de Euro plus șansa de a-ți vedea filmul scurt la ediția de toamnă ShortsUP. Juriu: Tudor Jurgiu, regizor de scurtmetraje premiate de Cannes, Alexandra Safriuc, selector de film ShortsUP, Lavinia Vaduva, Illy issimo.

Sigur au trecut pe lângă tine sute de experiențe în care ai spus ”aș putea să fac un film din asta”. Probabil așa pornesc cele mai multe din proiectele de scurtmetraj care ajung virale. Daca ai deja ideea, nu rămâne decât să pui mâna pe camera și să te joci cu povestea. Mai jos câteva expemple de filme scurte low-budget, până-n 3 minute, care au făcut ocolul internetului cu opriri la numeroase festivaluri de film.

Sorry I’m Late (r. Tomas Mankovsky, UK). Animaţie stop-motion cu execuţie impecabilă. Scurtmetrajul a fost făcut într-o camera dezordonată şi filmat direct pe podea. Pentru mai multe detalii despre cum a fost făcut consultaţi MAKING OF-ul.

Los Gritones (r. Roberto Pérez Toledo, Spania, 2010) Tot ce poţi să scoţi din ţipătul unor oameni. Într-un minut jumate.

Memoirs of a scanner ( r. Damon Stea, SUA, 2009) Un film făcut cu un scanner. Da, se poate. Multă joacă şi imaginaţie în 2 minute.

After you (r. Adam Linzey, UK, 2009). Despre singurătate, tăcere şi zâmbet: scurtmetrajul în care scenariul face totul.

10 sfaturi utile despre aspectele pe care merita sa le iei in considerare cand filmezi un scurtmetraj low-budget: http://filmmakermagazine.com/42642-ten-tips-on-shooting-low-budget-movies-from-sxsw/#.VCAsv_mSySo.

Spor şi inspiraţie!

Cum îţi înscrii scurtmetrajul în competiţie.

Regulament.

Mai multe scurtmetraje

Stare