Cristian Tudor Popescu si Ana Ularu comenteaza “Filmul Scurt pe 2”

Cristian Tudor PopescuJoi, 19 mai, de la 23.35, emisiunea “Filmul scurt pe 2” revine cu doua scurtmetraje de exceptie si doi invitati care le comenteaza, la TVR 2. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu si actrita Ana Ularu vor vorbi despre filmul “Valuri” (regia Adrian Sitaru) si animatia ”Skhizein” (regia Jeremy Clapin).

Filmul lui Adrian Sitaru spune povestea a doua personaje aflate in situatii limita. La mare, pe plaja, un ţigan este rugat de o mama occidentala sa aiba grija de copilul sau. Un tata plictisit flirteaza in mare cu aceeasi frumoasa straina, incercand sa o inveţe sa inoate. Femeia dispare insa sub valuri, iar povestea ia o noua turnura. „Valuri” a castigat, intre altele, premiul Leopardul de Aur in secţiunea Leopards of Tomorrow, la Festivalul  Internaţional de Film de la Locarno si Heart of Sarajevo, la Festivalul de la Sarajevo.

Animatia franceza “Skhizein” regizata de Jeremy Clapin il are in centru pe Henri, personajul care, lovit de un meteorit de 150 de tone, trebuie sa se obisnuiasca sa traiasca la 91cm de el insusi. Filmul a fost distins cu Kodak Short Film Award la Cannes, a primit o nominalizare la premiile Cesar si alte 20 de premii internationale.Ana Ularu

Ce film scurt au preferat Cristian Tudor Popescu si Ana Ularu si care sunt argumentele lor? Vom afla joi seara de la 23.35 la “Filmul Scurt pe 2”, o coproductie TVR 2 si ShortsUP. Detalii pe www.shortsup.ro si www.tvr.ro.

Mai multe scurtmetraje

Stare