Ce scurtmetraje vedem la Marele Picnic, ediția 4

Marele Picnic cinematografic al verii se apropie. Pe 29-30 iulie, Grădina Botanică București e pregătită să-și primească spectatorii pe pajiștea întinsă, acolo unde ecranul gonflabil ShortsUP va găzdui, sâmbătă și duminică, un program de scurtmetraje recente, premiate la festivaluri internaționale. Un concert de jazz, ateliere de gătit, cursuri de slackline și frisbee plus un food court cu bucătării urbane completează programul weekendului de vară în natură.

Personajele din filmele ShortsUP au o căutare comună: aceea de a-și regăsi locul în propria lor comunitate, în orice colț al lumii s-ar afla.

colaj4

Preview program Marele Picnic, ediția 4

Pe balcon (r. David Dell’Edera, Ungaria, 2016). În animația premiată la la Annecy International Animated Film Festival descoperim povestea locuitorilor dintr-un mic cartier de periferie, pe care-i leagă experiența unei zile caniculare petrecute la bloc. O întâmplare mult-așteptată rupe ordinea aparentă și aduce imprevizibilul în ecuație.

Balada broaștei (r. Leonor Teles, Portugalia, 2016), câștigătorul Ursului de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de film de la Berlin,  aduce pe ecranul Marelui Picnic o poveste emoționantă și inteligentă despre viața Rromilor în societatea portugheză. O construcție cinematografică complet diferită, bazată pe o fabulă despre respingerea diversității într-o lume aparent deschisă.

Roșu la semafor (r. Toma Waszarow, Bulgaria, 2016), comedia hilară care a primit premiului publicului pentru film străin NexT Film Festival, ne arată cât de lung e șirul de neînțelegeri care pot încăpea într-un film scurt. Singurul semafor dintr-un mic oraș din Bulgaria e blocat pe culoarea roșu. Un șofer hotărât să respecte regulile trebuie să facă față unui grup de călători furioși și a unui polițist compromis.

Salutări din Kropsdam (r. Joren Molter, Olanda, 2016). Toată lumea-i fericită în satul olandez Kropsdam, unul dintre cele mai liniștite locuri de pe pământ. Doar Lammert dă de ghinion, când comunitatea îl suspectează de complot cu o companie de energie eoliană. Cum te întorci la viața bună când lumea e împotriva ta, fără motiv? Un semn de întrebare și un zâmbet lung vin odată cu  scurtmeteajul premiat la Warsaw Film Festival.

237 de ani  (r. Ioana Mischie, România, 2016). Din programul Marele Picnic nu lipsesc nici filmele românești, iar unul dintre ele este 237 ani, difuzat in premiera la Palm Springs International Short Film Festival. Amuzant și real, filmul Ioanei Mischie este povestea unei comunități rurale care trăiește de pe urma ajutoarelor de stat, folosindu-și la maxim ingeniozitatea. O ciocnire cu autoritățile nu face altceva decât să transforme totul într-o poveste profund umană care va smulge multe zâmbete.

237 years

Sâmbătă, pe 29 iulie, atmosfera de la Marele Picnic ShortsUP va fi antrenată de concertul de jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalista Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape și Răzvan Cojan la bas. O ocazie bună să dansezi desculț în iarbă sau să te bucuri de farmecul jazz-ului sub cerul liber.

Află toate detaliile despre extra-activități aici.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook si Eventim la prețul de 25 lei/ seară și 40 lei/ abonament sau la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 50 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.  Copiii sub 12 ani beneficiază de intrare gratuită. Important: în cazul în care vremea nu permite buna desfășurare a evenimentului în aer liber, acesta va fi reprogramat pentru weekendul următor, respectiv weekendul 5-6 august.

Marele Picnic ShortsUP este un eveniment găzduit de Universitatea București și Grădina Botanică ”Dimitrie Brândza”.  Livrat de FAN Courier și prezentat de Kaufland România. Cu sprijinul: Silva și Groupama Asigurări.

Parteneri media: Radio Guerrilla, UTV, Glamour, Zile si Nopți, cinemagia, news.ro, iqads, Times New Roman, noizz.ro, Decât o Revistă, life.ro, metropotam.ro, art7, ozb.ro, Phoenix Media.

news_950x250

Mai multe scurtmetraje

Stare