Ce facem la Marele Picnic (I): Birdwatching cu SOR

Anul acesta, Marele Picnic Cinematografic SHORTSUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Vara asta ne vedem într-un loc care chiar ne încape, pe toți, cu mic cu mare, cu pături și echipament serios de picnic  – Domeniul Mogoșoaia, pentru 3 zile intense și incitante: 26, 27 și 28 iulie.

Dar ce facem la Marele Picnic ediția 6? Înafară de filme scurte, care sunt în topul listei, ca în fiecare an. Printre multe altele, explorăm bucata de natura pusă la dispoziție de frumoasele împrejurimi ale domeniilor Mogoșoaia. Societatea Ornitologică Română este oaspetele nostru duminică, pe 28 iulie, cu un tur ghidat de birdwatching pentru începători.

Gar gla9423_Zinica- logo

Credit foto @ Societatea Ornitologică Română / Răzvan Zinică – gaiță

Mergem alături de membrii SOR pentru a căuta păsările din pădure. Umblăm după cioara vopsită (gaița) printre copacii de la Mogoșoaia – una din marile imitatoare din natură – poate imita strigăte de păsări de prada, dar și mieunatul de pisica. Iarna, domeniul de la Mogosoaia adăpostește unul din cele mai mari „dormitoare” de ciufi de pădure. Bufnițele se strâng an de an în conifere, în grupuri de 20 și chiar și mai multe păsări. De acolo pleacă noaptea la vânătoare de rozătoare. O să încercăm să folosim binoclul ca un ornitolog și să depistăm speciile mici și vocale – păsrile cântătoare – de la mierle la pițigoi și cinteze. 

Asi otu SP-logo_2

Credit foto @ Societatea Ornitologică Română /  Silviu Panțîru – ciuf

La standul Societății Ornitologice Române veți afla tot ce vreți să știți despre păsările de la noi, ei ne pun la dispoziție și un panou interactiv care ne introduce în acest univers fascinant! Se întâmplă duminică, 28 iulie, la Marele Picnic ShortsUP. 

Biletele la MARELE PICNIC 6 sunt disponibile începând de azi pe Eventbook.ro și în librăriile Humanitas. În perioada Early-Bird, biletul de 1 zi costă 30 de lei, abonamentul de 2 zile costă 50 de lei iar abonamentul pe 3 zile costă 70 de lei. În cazul în care vremea nu va permite desfășurarea evenimentului și proiecția filmelor în aer liber, Marele Picnic se va reprograma în luna august.

Mai multe scurtmetraje

Stare