Ce facem la Marele Picnic 2018: FILM & BEYOND

Explorează(-te)

Marele Picnic ShortsUP  înseamnă filme scurte și bune într-un picnic urban. Asta ar fi descrierea scurtă și necuprinzătoare: ShortsUP înseamnă MULT mai mult. E o vacanță intensă și bună, unde exploratorul din tine găsește activități simpatice, hamburgeri perfecți, hamace confortabile și… dar uite mai jos cam ce poți să faci în  ultimul weekend din iulie, pe 27-28-29, în Grădina Botanică de la 18.00, când se deschid porțile, până la 21.30, când încep filmele:

Descoperă
Cel mai bine începi explorarea cu un tur ghidat în Grădina Botanică: Asociația Team Work te invită la o plimbare, la pas, să descoperi locul unde se găsesc peste 10.000 de specii de plante erbacee, lemnoase, exotice sau tropicale. Un tur durează 30-40 de minute și găsești unul în fiecare zi între 18:00 și 20:30. Bonus, Magazinul De Suveniruri din grădina botanică e deschis până la apusul soarelui.

Descoperă instalația kinetică concepută special de ShortsUP pentru vizitatorii Marele Picnic: un cub în care interacționezi cu forme colorate, momentul cel mai bun să-ți inviți prietenii la o sesiune foto: ce-ar fi vara asta fără super-amintiri?

gradina botanica extra

Mișcă-te & relaxează-te
Poți, desigur, să te odihnești puțin – mongolii spun că orice călătorie trebuie să înceapă cu o odihnă. Și noi zicem că orice explorare serioasă trebuie să înceapă din… hamac. Prietenii de la Buhuhoo aduc hamacele și le leagă cu simț de răspundere, tu trebuie doar să te aduci pe tine.

După ce te-ai refăcut în hamac, mergi să verifici cum stai cu echilibrul (fizic, de cel emoțional ne ocupăm mai târziu în filme) și faci câteva ture de Slackline. Balance is everything…  așa că cei curajoși – sau echilibrați –  vor explora sesiuni de balans creativ, pe o chingă legată între doi copaci. Comunitatea de slacklineri din București te îndrumă să îți descoperi flexibilitatea, concentrarea și, evident, simțul umorului.

extrafoodcourt6

Dacă e Picnic atunci nu vor lipsi nici jocurile de frisbee sau hoola hops. Echipa Bucharest Ultimate Frisbee vine cu un concept nou pentru România, un sport de echipă distractiv, plin de provocări, care încurajează responsabilitetea și fairplay-ul punând arbitrajul, administrarea jocului și comportamentul echipei în mâinile jucătorilor.

11779786_10155781774550459_2141179584417100258_o

Ascultă & dansează – music & more
Anul acesta la Marele Picnic muzica e groove, de stat la vorbă, de dansat desculț în iarbă. Vineri, Jim Felix & Papa B. mixează de la 18.00 la 21.30, atât cât să deschidă pofta de film. Sâmbătă și Duminică intra în scenă That Couch Funk Collective, cu o selecție de piese în care bate inima funk-ului. Dacă vara ar avea un soundtrack, ar fi cu siguranță unul semnat TCFC. Ascultă aici. 

Privește
Ca în fiecare an, nu doar ecranele găzduiesc proiecții, ci și decorul verde din grădină. Un video-mapping aduce culori, lumini și mesaje secrete pe copacii din Grădina Botanică. Vineri, sâmbătă și duminică, după înserat, dar înainte de filme. De la 21.00 la 21.30.

mapping copaci_MIC6

Descoperă experiențele culinare din Food Garden
Anul acesta, food-court-ul de la Marele Picnic îmbină gusturi noi din bucătăria internațională cu experiențele de street-food deja îndrăgite de voi. La capitolul burger și fingeri food ai de ales între Nache’s Food Truck, cei care aduc specialul Duck Confit Burger, MeatBusters, cu sandvișuri cu pulled pork slow cooked sau Switch eat. La partea de international cuisine ne încântă papilele Mexican Bizness, The CodFather (Gustosul și deja faimosul Don Codleone’s Fish and Chips cu piure de mazare cu menta și home-made sos tartar), Nori Yakitori (mâncare japoneză), Gattini Pasta, cu specific italian, Satisfry  (cartofi delicioși).

De dulciuri se ocupă Delicii pe roți (waffles), Kurtos, Mrs. Lava. Și bineînțeles, prosecco și frizzante rose de la Frizzante Ride, cafea de specialitate de la Boiler Coffee Shop. Berea oficială a Marelui Picnic 2018 este SILVA.

extrafoodcourt5

13653149_10157146274425459_6861410432761984925_o

––

Toate cele de mai sus sunt doar un extra (important) la cel mai frumos lucru care ne aduce împreună, pentru al 5-lea an, la Marele Picnic ShortsUP: proiecțiile de scurtmetraje, care se întind de data asta pe 3 seri, vineri-sâmbătă-duminică de la 21.30 la 23.00. Programul complet de filme va fi disponibil curând pe www.shortsup.ro.

BILETELE pentru Marele Picnic ShortsUP pot fi achiziționate în avans prin rețeaua Eventbook , în varianta de 1 seară (30 de lei), abonament de 2 zile (50 lei) sau abonament 3 zile (70 lei). Biletele pot fi achiziționate și la fața locului în limita locurilor disponibile (35 lei – seară, 60 lei – abonament 2 zile, 90 lei – abonament 3 zile). Prețul biletului include acces la filme, acces în Grădina Botanică, tururi ghidate, food-court, DJ set, jocuri și instalații.

Mai multe scurtmetraje

Stare