”Cai Putere” și ”Între pământ și cosmos”, scurtmetrajele câștigătoare la Noaptea Lungă

Sâmbătă noapte a avut loc cea de-a 7-a ediție a maratonului cu filme scurte. Sub cupola Pavilionului Central Romexpo, peste 3000 de spectatori au făcut cunoștință cu scurtmetrajele premiate ale ultimului an. A fost o noapte magică, cu lumini și culori vii, glasuri animate și priviri curioase care au adus la viață cea mai mare sală de cinema de la noi. Experiența Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a fost completată de video-setup, cinema interactiv, muzică și ateliere. GALERIE FOTO.

Pe parcursul nopții, publicul a avut rolul juriului și misiunea de a alege cel mai bun film din cele 25 de scurtmetraje aflate în Competiția ShortsUP Audience Award. Pentru prima dată, competiția a inclus și o secțiune dedicată filmului românesc, susținută de Institutul Cultural Român cu un premiu de 1000 de E. Scurtmetrajul Cai Putere (r. Daniel Sandu, Romania, 2014) a fost desemnat marele câștigător al categoriei Romanian ShortsUP, în urma voturilor digitale de pe platforma www.shortsup.ro. Povestea emoționantă și amuzantă a lui Daniel Sandu vorbește despre temeliile prieteniei adevărate. În fiecare toamnă, Mihai, cu ajutorul prietenilor, îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile. Trailer Cai Putere.

Cai putere ShortsUP

Marele câștigător al secțiunii de film internațional este producția britanică Între pământ și cosmos/ The Karman Line (r. Oscar Sharp, Marea Britanie, 2014), ficțiunea care i-a ținut cu sufletul la gură pe spectatorii maratonului. După ce a fost premiat la Bafta și Aspen ShortFest, scurtmetrajul lui Oscar Sharp a primit și validarea publicului bucureștean, plus un premiu de 1500 de E.  Filmul o are în prim plan de Sarah, mamă și soție devotată, care se trezește într-o zi cu capul în nori, la propriu. Nimeni nu o poate opri din impulsul levitării așa că familia ei trebuie să găsească o soluție pentru a o ține aproape.

Intre Pamant si Cosmos ShortsUP

Pe locul al doilea în topul preferințelor internaționale ale cinefililor a fost animația Călător în viața mea/ A single life (r. Marieke Blaauw, Joris Oprins, Job Roggeveen, Olanda, 2014), povestea vinilului misterios care deschide poarta unei călătorii în timp.

Următorul eveniment ShortsUP va avea loc în weekendul 24-25 iulie la Grădina Botanică București. Marele Picnic ShortsUP, ediția a 2-a, va aduce filmele scurte pe iarbă, într-unul dintre cele mai îndrăgite spații verzi din București. Detalii în curând!

Mai multe scurtmetraje

Stare