BestOf ShortsUP la Sibiu

Din cand in cand, scurtmetrajele evadeaza din Bucuresti pentru a impartasi doze mici de emotii intense cu cinefilii din alte colturi ale tarii. Vineri, 25 ianuarie, ShortsUP revine la Sibiu cu cele mai populare si  premiate scurtmetraje ale sezonului care tocmai s-a incheiat. In timp ce bucurestenii se pregatesc sa-si incarce bateriile cu un weekend de ras intensiv, sibienii vor avea parte de un mix echilibrat de comedii amuzante si drame intense care au reusit sa starneasca cantitati considerabile de aplauze de-a lungul anului 2012. FACEBOOK EVENT.

Calatorie de afaceri (r. Sean Ellis, Marea Britanie, Franta, 2008) e o comedie nominalizata la BAFTA si premiata la Toronto Film Festival, despre un om de afaceri parasit de iubita. O fotografie gasita in camera de hotel il determina la un gest neasteptat. Sean Ellis este un promitator regizor britanic care, desi a debutat in lungmetraj, revine mereu la forma scurtmetrajului, care l-a consacrat.

Fantasticele carti zburatoare ale lui Morris Lessmore (r. William Joyce, Brandon Oldenburg, SUA, 2011), e o alegorie plina de umor despre puterea vindecatoare a povestilor. Nu degeaba a castigat Oscarul si alte 14 premii internationale – suprapune cateva tehnici de animatie in folosul aceluiasi rezultat: incantarea deplina.

Comedia Masina Timpului (r. Andrew Bowler, SUA, 2011) a fost nominalizata la Oscar in 2012 si spune povestea unui inventator nevrotic si abulic care se rataceste in timp.  A obtinut si Grand Jury Prize la Seattle International Film Festival si a fost aplaudat din plin la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, editia a IV-a.

Portia de fantastic e adusa de Insula florilor (r. Jorge Furtado, Brazilia, 1989), film scurt care a castigat Ursul de argint la Berlin International Film Festival, 1990 si Premiul Publicului Clermont-Ferrand International Short Film Festival, 1991. Ce legatura exista intre bombe nucleare, plantatii de rosii, producerea parfumului si deseurile generate de oameni? Vei intelege la finalul celor 15 minute din ”Insula Florilor”, scurtmetraj ce dezvaluie intr-un mod insolit concluzii esentiale despre natura umana.

BestOf ShortsUP Sibiu are loc la Teatrul Gong, incepand de la ora 20:00, iar biletele pot fi achizitionate la intrare, in seara evenimentului, la pretul de 10 lei. Programul cuprinde doua ore de ras si plans in portii mici, de maximum 20 de minute.

Mai multe scurtmetraje

Stare