BestOf ShortsUP la Cluj Napoca

Dupa o iarna lunga, scurtmetrajele revin la viata cu forte primavaretice, pregatite sa anime atmosfera urbana din Cluj. Sambata, pe 23 martie, incepand de la ora 22:30, cinematograful Victoria din Cluj Napoca gazduieste BestOf ShortsUP, o selectie de doua ore cu cele mai aplaudate filme scurte ale unului 2012. FACEBOOK EVENT.

Scurtmetrajele prezente la Cluj au prins din zbor, pe langa simpatia publicului bucurestean, cateva din cele mai prestigioase premii din industria cinema-ului: Bafta, Oscar, Clermont-Ferrand, Berlin International Film Festival. Evenimentul aduce la viata un mix de povesti fantastice ce traverseaza bariere de timp si spatiu, romance-uri visatoare, comedii si drame intense.  Emotii tari in doze mici, de maxim 20 de minute.

winter_best_of_sup

Calatorie de afaceri (r. Sean Ellis, Marea Britanie, Franta, 2008) e o comedie nominalizata la BAFTA si premiata la Toronto Film Festival, despre un om de afaceri parasit de iubita. O fotografie gasita in camera de hotel il determina la un gest neasteptat. Sean Ellis este un promitator regizor britanic care, desi a debutat in lungmetraj, revine mereu la forma scurtmetrajului, care l-a consacrat.

Animatia Picatura (r. Léo Verrier, Franta, 2011) a castigat Premiului juriului la Anima Mundi Animation Festival si Cea mai buna animatie la Cleveland International Film Festival. In prim-plan se afla Jack, un personaj cel putin ciudat, de vreme ce fura tablouri din muzee pentru a le manca. Devoratorul de arta ramane insa fara hrana, fiind nevoit sa picteze el insusi. O lectie de viata fara predici, plina de invataminte si haz.

In Masina Timpului (r. Andrew Bowler, SUA, 2011), comedie nominalizata la Oscar in 2012, un inventator nevrotic si abulic se rataceste in timp.  A obtinut si Grand Jury Prize la Seattle International Film Festival si a fost aplaudat din plin la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, editia a IV-a.

Biletele costa 15 lei si pot fi achizitionate in seara evenimentului, la cinematograful Victoria, sau rezervate in avans, AICI. Mai multe detalii gasiti pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Mai multe scurtmetraje

Stare