„Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, joi la Sala Palatului

Joi, 28 octombrie, de la 18.00, Sala Palatului gazduieste proiectia de gala a filmului „Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, in regia lui Andrei Ujica.

Este primul film despre dictatorul roman realizat dupa 1989, despre care publicatia „The Daily Beast” scria ca „a facut ca majoritatea filmelor de actiune sa para banale si plictisitoare”.
Autobiografia lui Nicolae Ceausescu
Decupat din peste 1000 de ore de imagini de arhiva, filmul acopera 25 de ani din viata lui Nicolae Ceausescu, de la instalarea sa la putere, in 1965, pana la prabusirea din 1989. Pelicula este un eseu despre grandoarea si absurditatea puterii.

Joi seara, dupa 21 de ani de la ultimul congres al PCR, locul membrilor Comitetului Central va fi luat de spectatori.

Elevii si studentii au acces gratuit la proiectie. Pentru celelalte categorii de public, biletele costa 5 lei si pot fi cumparate de la Sala Palatului si din reteaua biletoo.ro. Romanii care mai pastreaza in colectiile personale bancnote de 5 lei din perioada comunista le pot folosi pentru a intra la premiera filmului regizat de Andrei Ujica.

5 lei

La proiectia de gala sunt asteptati si expatii aflati in Bucuresti, caci filmul va avea subtitrari in limba engleza.

Din 29 octombrie, filmul va fi proiectat in Bucuresti la Hollywood Multiplex, AFI Cotroceni, Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Român. In tara, va fi proiectat la Timisoara si Cluj. Informatii suplimentare puteti gasi pe site-ul www.autobiografia.ro sau la adresa de email info@autobiografia.ro.

Mai multe scurtmetraje

Stare