Austriecii de la Sofa Surfers, la ShortsUP pe 10 noiembrie

Al saselea album Sofa Surfers, una dintre cele mai titrate trupe austriece ale momentului, se va auzi in premiera la Bucuresti sambata, 10 noiembrie, in cadrul evenimentului ShortsUP  Cu Viteza Luminii.

Albumul “Superluminal” (2012), cel mai valoros si mai apreciat de critica pana acum, vorbeste despre umanitate, solidaritate si empatie in contextul dezorientarii produse de globalizare si tehnologie. Nu lipsesc aluziile politice si intrebarile referitoare la democratie, care se adauga mesajelor poetice intr-o suprapunere densa. Single-ul “World In A Matchbox”, difuzat si de posturile romanesti de radio, a devenit deja foarte cunoscut in Europa.

Sofa Surfers

Adepti ai unui mix de stiluri muzicale, Sofa Surfers au avut parte de un nou inceput odata cu venirea in trupa a solistului Mani Obeya, britanicul de origine nigeriana care a imprimat dominantele electro-rock si dub. Diversele colaborari cu cinematografia si cu lumea teatrului i-a situat de mult in avangarda artistica a Vienei. Iar albumul “Superluminal” vibreaza de noutate, insa nu-i lipsesc notele indie, trip-hop si soul experimental, cu care trupa si-a obisnuit ascultatorii.

Legatura dintre filmele ShortsUP din program si concert se va face prin tema comuna, dar si prin elemente surprinzatoare, intre care o proiectie cu imagini din scurtmetraje ce va deschide concertul, semnata Timo Novotny. Artistul e “responsabil” de spectacolele vizuale ale celor de la Sofa Surfers, o dimensiune fara de care trupa nu ar fi devenit la fel de populara. Cuvantul de ordine al evenimentului ShortsUP va fi “dinamism”, caci dincolo de ritmul nebun al concertului care va incheia seara, selectia de filme include doar pelicule premiate sub 10 minute. TRAILER.

Biletele ofera acces la întreaga experienta si se pot cumpara prin MyTicket si Eventim, la prețul de 40 de lei sau la intrare, la pretul de 50 de lei. Pentru studenti, pretul biletelor la intrare este de 35 de lei. Pentru grupuri de cinci sau mai mutți spectatori (bilete cu pret integral, la intrare sau achizitionate în avans), un bilet este oferit de ShortsUP.

Accesul la Turbohalle se va face de la 19.30, filmele încep la 20.00, iar concertul la 22.00

ShortsUP este un proiect generat de ORICUM in parteneriat cu Feeder.ro, care aduce in atentie cele mai premiate scurtmetraje din lume. ShortsUP reinventeaza, de 4 ani, felul in care publicul interacţioneaza cu filmele scurte printr-o platforma de expunere unica, ce imbina cinematografia cu alte arte conexe – muzica, fotografie, teatru, instaltii si alte forme de arta contemporana.

SUNTEM SI AICI:
Facebook: www.facebook.com/ShortsUpRomania
Twitter: http://twitter.com/ShortsUP
Flikr: www.flickr.com/photos/shortsup
Youtube: http://www.youtube.com/shortsup

Mai multe scurtmetraje

Stare