Atractii – bonus la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte

Sambata, 18 iunie, cele mai premiate scurtmetraje ale lumii in 2011 isi dau intalnire la ShortsUP intr-o singura noapte. Pe langa scurtmetraje, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte vine si cu multe alte atractii: muzica live, proiectii care vor aduce la viata fatada MNAC sau expozitii de fotografie. Noaptea scurtmetrajelor dureaza de la 8 seara pana la 6 dimineata.

Cuantune CONCERT
Evenimentul are loc in curtea MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana, Palatul Parlamentului) si incepe cu un concert live sustinut de Cuantune. Cu un sound eclectic ce imbina jazzul cu soul, hiphop, funk si electro, trupa s-a impus repede pe o nisa aproape neocupata. In 2010, la numai cateva luni de la aparitia pe scena muzicala romaneasca, au cantat in deschiderea celebrei formatii Nouvelle Vague. Cuantune e compusa din Elizabeth si Cruxfader, care aduc in prezent, prin stilizari, reinterpretari si suprapuneri de stiluri, soundul anilor jazz. La Noaptea Lunga, cei doi vor fi insotiti de Aron Andreas la contrabas si Gabriel Balasa la percutie.

MAPPING
Sambata, vremea se anunta ideala pentru un eveniment in aer liber, asa ca Noaptea Lunga a Filmelor Scurte continua cu Videogram & Noper, care vor face proiectii 3D pe fatada MNAC (mapping). Experientele artistilor vizuali in domenii diferite – film, arhitectura si graphic design – se imbina pentru a genera proiectii spectaculoase, de o inalta tehnica, in care fatada cladirii capata viata. O mostra video din arta lor poate fi vazuta aici.

Mihai-BarbuEXPOZITII FOTO
Decat o Revista, care tocmai lanseaza numarul 6 al publicatiei trimestriale va expune la eveniment lucrarile a peste 20 de fotografi care ne vor face cunoştinţa cu cate o familie. Ne raportam la familie cand ni se face dor sau cand incercam sa definim ce suntem, iar fiecare fotografie va infaţişa o familie şi ii spune povestea. Au raspuns provocarii Cosmin Bumbuţ, Cristian Crisbaşan, Mihai Barbu, Luiza Puiu, Voicu Bojan, Ioana Carlig şi mulţi alţii. Puteţi vedea imaginile in revista si in versiune mare la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte. O alta expozitie de fotografie, realizata de Discovery Channel Romania va completa peisajul vizual al noptii ShortsUP.

FOOD & DRINKS
La Noaptea Lunga a Filmelor Scurte vor fi prezenti si cei de la The Kitchen – Slow Food cu un meniu special, astfel incat participantii la maratonul de scurtmetraje sa se bucure de mancare gustoasa si sanatoasa, facuta in tihna si fara adaosuri artificiale. Grolsch va fi la eveniment cu “cea mai urbana” bere de pe piata romaneasca.

TRANSPORT & ACCES
Un autobuz gratuit Noaptea Lunga a Filmelor Scurte va circula de la Universitate (vis-a-vis de Facultatea de Istorie, Bd. Kogalniceanu) pana la MNAC intre 19.30 si 24.00. Statia va fi semnalizata de un indicator. Pentru cei cu masina, vor exista locuri de parcare in curtea MNAC (in limita a 150 de autovehicule, gratuit). Accesul se face de la 19.30. Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte pot fi cumparate in avans de pe eventim.ro la pretul de 30 RON sau la intrare, sambata seara, la pretul de 35 RON si ofera acces la filme, concert, mapping pe cladire si expozitii.

FILMELE: Detalii despre programul de filme de la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2011. Trailer:

Mai multe scurtmetraje

Stare