Maraton de scurtmetraje ShortsUP în cadrul UNIFEST

Marți, pe 11 noiembrie, începând de la ora 22:00, ShortsUP va fi prezent în cadru UNIFEST – cel mai mare festival național dedicat studenților. E aceea perioada din an în care e musai să ieși din casă, nu doar pentru că e toamnă și sesiunea e departe ci și pentru că Unifest a pregătit o sumedenie de evenimente care fac din București un oraș viu și plin de întâmplări memorabile.

mare picnic

Așa că în această seara, de la ora 22:00, Casa de Cultură a Studenților găzduiește Maratonul de Scurtmetraje ShortsUP, adică patru ore de filme scurte premiate ce fac parte din selecția Best Of ShortsUP.  Ce veți vedea la Unifest? Comedii intense, ficțiuni și animații pline de imaginație și câteva drame cu emoții tari în doze mici. În total 19 povești la care n-ai cum să rămâi indiferent, pentru că o să vrei să zâmbești, să râzi, să plângi sau să-ți împărtășești părerea cu prietenii.

Studenți, hai la cinema! Și nu la orice fel de cinema, ci la cinema cu filme scurte care au trecut deja pe la Festivalul de Film de la Berlin, Bafta, Rhode Island International Film Festival sau Chicago International Film Festival. Intrarea este liberă, în baza carnetului sau legitimației de student. Bilete se pot procura astăzi, de la sediul USR situat în calea Plevnei nr 61, camera 9-10. Mai multe detalii pe pagina de Facebook Unifest.

Câteva din filmele ce compun programul serii – văzute, plăcute și aplaudate de publicul ShortsUP. 

Călătorie de afaceri  (r. Sean Ellis, Marea Britanie – Franta, 2008, 10′) e o comedie nominalizata la BAFTA si premiata la Toronto Film Festival despre un om de afaceri părăsit de iubită. O fotografie găsită în camera de hotel il determină să-și depășească limitele. Sean Ellis este un promițător regizor britanic care, deși a debutat in lungmetraj, revine mereu la forma scurtmetrajului, care l-a consacrat. A mai fost prezent la ShortsUP cu multi-premiatul film scurt Cashback.

Paul Rondin

O înșiruire curioasă de coincidențe (r. Joost Reijmers, Olanda, 2011, 10′) Trei bărbați care au o zi proasta, trei întâmplări absurde și trei epoci istorice diferite duc la un singur mare incident care dinamitează viata liniștită din Amsterdam. Scurtmetrajul a primit premiul publicului la Aspen ShortFest, nominalizări la Clermont-Ferrand si la Hong Kong International Film Festival.

Dragoste la prima vedere (r. Michael Davies, Marea Britanie, 2010, 12′)Nu te îndrăgostești in fiecare zi. O comedie cu John Hurt despre fluturi în stomac care a prins din zbor premiul publicului la Aspen Shortsfest și premiul juriului la Raindance FilmFestival.

La pândă (r. Max Myers, Marea Britanie, 2010, 15′)  A sosit timpul. E momentul potrivit sa uiti tot ce ai învățat pana acum si sa accepți provocările. Sa vezi potențialul din orice posibilitate si sa-ți dai seama unde e adevarul și unde e minciuna. Viata lui Josh se schimba radical  în ziua în care Carrick ii iese în cale, într-o cafenea. Un film scurt in care actorul Ian Hart te ține cu sufletul la gura timp de 10 minute.

Cui i-e frica de zbor? (r. Conor Finnegan, Irlanda, 2012, 9′) Personajul animației câștigătoare la L.A. ShortFest e o pasare fricoasa care face tot posibilul pentru a evita călătoria spre sud la venirea iernii.

Stop joc (r. Thomas Perrier, Franta, 2007, 11′). Daca Patrice isi dorea o zi linistita, cu siguranta nu a ales femeia potrivita.

LOVE

Frumusețe adevărată (r. Peter Besson, SUA, 2009, 10′) Rhett cunoaște iubirea adevărata într-o oarecare noapte de munca. Acum trebuie doar sa o convingă ca ea e aleasa – un lucru deloc ușor având în vedere circumstanțele primei întâlniri.

Paul Rondin est… Paul Rondin (r. Frédérick Vin, Franta, 2008, 10′) Cu toții ajungem sa avem defecte profesionale în timp. O agenție matrimoniala care sa ne găsească perechea în funcție de defectul nostru ar fi exact ce am avea nevoie.

Mai multe scurtmetraje

Stare