Andi Vasluianu si Andrei Cretulescu la FILMUL SCURT PE 2

Some like it SHORT

Andi VasluianuMaine seara de la 23.00, actorul Andi Vasluianu si criticul de film Andrei Cretulescu vor fi invitatii emisiunii Filmul Scurt pe 2. Ei vor comenta un scurtmetraj romanesc si unul francez – e vorba de Lampa cu caciula (Romania, 2007, regia Radu Jude) si Paul Rodin est… Paul Rodin (Franta, 2008, regia Frédérick Vin).

Filmul lui Radu Jude e bazat pe o povestire a scriitorului Florin Lazarescu si a fost premiat la Sundance (Premiul juriului pentru scurtmetraj), Bilbao (Marele Premiu al Festivalului de Scurtmetraj si Documentare), Montpellier (Marele Premiu pentru scurtmetraj), Los Angeles (Cel mai bun Scurtmetraj)  si la alte festivaluri de renume.

Paul Rondin est… Paul Rodin e o comedie savuroasa si surprinzatoare ce a primit Premiul Publicului la Toronto Worldwide Short Film Festival in 2009.

Emisiunea saptamanala Filmul Scurt pe 2 este o co-productie TVR 2 si ShortsUP care incearca sa artaga atentia asupra scurtmetrajelor valoroase si sa suplineasca lipsa unui canal de distributie dedicate acestora. In fiecare joi seara de la 23.00, pe TVR 2, doua scurtmetraje si doi invitati care le intorc pe toate partile alcatuiesc Fillmul scurt pe 2.

Filmul scurt pe 2

More shortfilms

Mood