Amsterdam vine la Bucuresti pe 30 aprilie

Anul trecut, am fost impreuna la Paris. La “ShortsUP Via Paris”. Anul acesta, ne-am gandit sa va invitam la Amsterdam, din moment ce primavara si-a intrat in drepturi si pare vremea ideala pentru calatorii. In plus, pe 30 aprilie e sarbatoarea olandeza Queen’s Day, asa ca vom aduce Amsterdamul la Bucuresti si vom recrea atmosfera celebrei sarbatori la Sala Dalles din capitala.

Evenimentul ShortsUP Via Amsterdam va reuni unele dintre cele mai premiate scurtmetraje olandeze: Suiker (r. Jeroen Annokkeé), comedia care a primit anul acesta Premiul Publicului la Clermont-Ferrand, Father and Doughter (r. Michael Dudok de Wit), animatia castigatoare la Oscar, BAFTA si Clermont-Ferrand sau Raak (r. Hanro Smitsman), drama recompensata cu Ursul de Aur si cu trofeul European Film Awards.

Poster ShortsUP Via Amsterdam

Vezi TRAILER.

Queen’s Day e sarbatoarea nationala a Olandei, care la origine celebra ziua de nastere a fostei regine. Astazi, toata lumea sarbatoreste pe toata lumea, ziua de 30 aprilie adunand cea mai mare colectie de petreceri, concerte outdoor, reprezentatii de teatru si mai ales popularele street markets, in care oricine poate sa-si vanda vechiturile la targurile stradale.

Portocaliul domina peisajul, caci e obligatoriu sa porti o palarie, un obiect vestimentar, face painting sau macar un balon de aceasta culoare. Este marca familiei regale olandeze, insa astazi simbolul s-a extins, portocaliul fiind parte integranta din cultura si mandria nationala a olandezilor.

De la orele 23.00 are loc un afterparty cu DJ-ul si producatorul olandez Paul du Lac si cu romanii Flore si Ion.

ShortsUP Via Amsterdam are loc sambata 30 aprilie de la 20.00, in spatiul celor 2 etaje dedicate targurilor si evenimentelor de la Sala Dalles din Bucuresti.

Biletele pot fi cumparate la intrare, sambata seara, incepand de la 19.30, costa 20 RON si ofera acces la filme si la afterparty. Pentru cei care vor sa cumpere doar bilete pentru party, pretul acestora este de 15 RON.

Eveniment realizat cu sprijinul Embassy of the Kingdom of the Netherlands, Grolsch si Discovery Romania.

Mai multe scurtmetraje

Stare