A fost o noapte lunga pentru filmele scurte

Vremea frumoasa a fost un atu important al evenimentului Noaptea Lunga a Filmelor Scurte de sambata, 18 iunie, care s-a desfasurat in aer liber, in fata Muzeului National de Arta Contemporana de la Palatul Parlamentului.

Scurtmetraje unul si unul au rulat pe ecranele de proiectie si i-au provocat pe cei aproximativ 2000 de spectatori sa faca fata la “emotii tari in doze mici”, formula sub care a stat editia de anul acesta a noptii ShortsUP.

Noaptea Lunga 2011

Dragos Bucur a introdus un film realizat la scoala de actorie initiata de el, iar Ana Ularu a prezentat animatia sa preferata din cadrul programului (“Gruffalo”, regia Max Lang si Jakob Schuh). Regizorul Andrei Dascalescu (autorul filmului “Constantin si Elena”) a vorbit despre “Cel Ratacit” (regia Andrew Ruhemann si Shaun Tan), castigatorul Oscarului la categoria animatie in 2011. Iar evenimentul a fost punctat de Teo (stand-up comedian), care a introdus sectiunile din program.

Noaptea Lunga 2011Unul dintre filmele incitante din desfasuratorul  noptii de scurtmetraje a fost “Pescuit de noapte” (regia Chan-kyong Park, Chan-wook Park), care a obtinut Golden Bear la cea mai recenta editie a Festivalului de Film la Berlin. Productia a starnit in egala masura aplauze si reactii contrariate de la cei prezenti.

Fatada cladirii a fost adusa la viata prin mapping de catre Videogram si Noper, artistii vizuali care au sustinut atmosfera de-a lungul intregii nopti.

Noaptea Lunga 2011

MAI MULTE FOTOGRAFII.

ShortsUP e prezent in Bucuresti prin evenimente lunare in care proiecteaza si aduce la viata scurtmetraje valoroase. Noaptea Lunga a Filmelor Scurte este cel mai important eveniment ShortsUP al anului, care reuneste productii recente, remarcate si premiate in festivalurile de film ale lumii.

FOTOGRAFII de Anamaria Dascalu.

Mai multe scurtmetraje

Stare