A fost Noaptea Lunga la Bucuresti

Unele dintre cele mai premiate scurtmetraje ale lumii in 2011 – 2012 s-au aliniat la start pe 14 iulie pentru a le tine companie bucurestenilor pana in zorii zilei. Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, editia 4, a avut parte anul acesta de aventura reprogramarii. Pe 23 iunie, cand trebuia sa aiba loc concomitent in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Brasov, s-a desfasurat cu succes doar in tara, caci in Bucuresti a fost surprinsa de furtuna.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012Gandita ca cel mai mare eveniment cinematografic al anului in aer liber, in curtea Bibliotecii Nationale a Romaniei, Noaptea Lunga de la Bucuresti s-a reprogramat “sub acoperis”, sambata 14 iulie, la Turbohalle.

Cel mai popular film scurt a fost interactivul “Kiddo” al lui Millo Simulov, la care publicul a facut parte din poveste, votand felul in care se continua scenariul. Aplauze multe a starnit si “Tarmul” (r. Terry George), premiatul la Oscar de anul acesta, o poveste intensa, dulce-amara, despre o reintalnire dintre doi vechi prieteni irlandezi. Si “Apele tac” (r. Anca Miruna Lazarescu), drama romanesca ultra-premiata, i-a tinut cu sufletul la gura pe cei aproape 2000 de participanti in cele 3 sali de la Turbohalle. Aici sunt mai multe fotografii de la eveniment.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte va reveni in 2013, insa pana atunci ShortsUP va continua sa promoveze, prin evenimente si recomandari online, cele mai provocatoare si mai valoroase filme scurte romanesti si internationale.

Revenim in luna august cu o prezenta la Summer Well. Va tinem la curent pe site si pe facebook!

Mai multe scurtmetraje

Stare