A fost Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, editia 5

Sambata, pe 8 iunie, a fost Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, eveniment care a reunit cele mai premiate scurtmetraje ale ultimului an in fata publicului bucurestean. Filmele au starnit zambete, semne de intrebare sau aplauze pentru cei peste 1.500 de spectatori prezenti la Turbohalle.

nlfs1

In pauza dintre scurtmetraje cinefilii s-au relaxat cu un mix muzical Electric Brother, si-au antrenat imaginatia cu boardgames și au explorat un altfel de Bucuresti in expozitia ”Bucuresti Optimixed”. Cei mai rezistenti spectatori au ramas treji pana la rasarit de soare si au plecat acasa incarcati de povesti scurte.

nlfs5”Noaptea Lunga a Filmelor Scurte” se afla a 5-a editie si s-a nascut din dorinta de a creste durata de viata a celor mai valoroase scurtmetraje din lume, care petrec prea putin timp in fata publicului larg. Printre cele mai populare filme scurte ale serii a fost Asad, o coproductie Africa de Sud/SUA  care spune povestea unui baiat somalez ce incearca sa supravietuiasca razboiului – toti protagonistii scurtmetrajului sunt refugiati somelezi din Africa de Sud, fara experienta in actorie. Tot printre preferatele publicului de la Noaptea Lunga s-a aflat si scurtmetrajul romanesc In Acvariu regizat de Tudor Cristian Jurgiu, castigatorul unui premiu in Competitia Cinefondation de la Cannes 2013. Restul de aplauze au mers catre Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011), povestea unui tanar de 9 ani hotarat sa schimbe conventiile sociale, film scurt premiat cu Ursul de Cristal la Berlin. Programul intreg al filmelor din 8 iunie este disponibil si aici.

nlfs4

Aici gasiti mai multe poze de la eveniment. O retrospectiva ”Noaptea Lunga Filmelor Scurte” poate fi vazuta si in reportajul filmat de Digi 24 la Turbohalle.

Multumim publicului curios si insetat de poveste care a adus la viata noaptea scurtmetrajelor. ShortsUP revine in iulie cu un Best Of si in toamna cu un nou eveniment tematic. Intre timp mentinem treaz interesul pentru scurtmetraje prin recomandarile zilnice de pe www.shortsup.ro/scurtmetraje, platforma online dedicata cinema-ului in doze mici.

Mai multe scurtmetraje

Stare