6 filme scurte despre EA

Nu-i usor sa intelegi esenta spiritului feminin, cu atat mai putin sa o exprimi intr-un film. De 8 martie, va recomandam o selectie de 6 scurtmetraje ce exploreaza feminitatea in forme diferite: un playlist eterogen, la fel ca vastul univers al sexului frumos. ELE (filmele si doamnele) te uimesc, te provoaca sau te obliga sa le admiri pana la capat. Play and enjoy!

It’s not about the nail (r. Jason Headley, SUA, 2013). “Nu incerca sa rezolvi problema. E suficient sa asculti si sa incerci sa intelegi”. Orice femeie a spus asta macar o data intr-o relatie, iar orice barbat a auzit asta de o mie de ori. Un scurtmetraj care rezuma esenta diferentelor de gen din cuplu printr-un artificiu excelent.

Café Regular (r. Ritesh Batra, Egipt, 2011). O femeie curajoasa isi trece iubitul printr-o proba de foc,  intr-o cafenea ca multe altele din Cairo. Scurtmetrajul lui Ritesh Batra a fost difuzat la peste 40 de festivaluri internationale de film. A primit mentiunea speciala a juriului la Tribeca Film Festival si inca o mentiune speciala la Chicago International Film Festival.

Adelaide (r. Liliana Greenfield-Sanders, USA, 2009). Adelaide si-ar dori sa aiba o rezerva inepuizabila de atentie, motiv pentru care isi insuseste o colectie de boli serioase. Cand il cunoaste pe Brad, un farmacist ce viseaza sa devina paramedic, e aproape sigura ca si-a gasit jumatatea.

Nuit Blanche (r. Arev Manoukian, Canada, 2009). Frumusetea care-ti taie respiratia, sau cum se produce un moment efervescent la o prima intalnire. Scurtmetraj fantasy suprarealist.

Waste (r. Anton Groves, Damian Groves, 2012). Un film scurt romanesc in care actrita Ana Ularu e definitia feminitatii ispititoare.

Anniversary Present (r. Doug Karr, SUA, 2005). Felul in care o femeie decide sa-si demonstreze iubirea poate fi adesea prost inteles.

Mai multe scurtmetraje

Stare