6 seriale de scurtmetraj care merită urmărite

Dacă sunteți consumatori de seriale, vă recomandăm să testați și fratele mai mic: seriale de scurtmetraj. Un conținut video care vine cu doze mici de poveste, informație sau quality entertainment. Partea cea mai bună e că se găsesc rapid online (fără download-uri și Torrent) și își fac la fel de ușor loc în rutina zilnică. Un episod durează  între 2 și 15 minute. Timp suficient să pui cafeaua la foc, să-ți faci curaj să te scoli din pat, să omori așteptarea de la dentist (da, merg la fel de bine pe tabletă și mobil).

Pentru început, o listă de 6 seriale de scurtmetraj la care merită să dai subscribe. Pentru toate motivele de mai sus și nu numai. (click pe imagine pentru linkul canalului).

1. RSA Animate. #Animație

Prescurtarea de la Royal Society for the Encouragement of Arts, Manufactures and Commerce. O serie de filme scurte care găsește soluții practice la marile provocări ale lumii de azi. Episoadele animate apar o dată pe lună iar scenariile se bazează adesea pe conferințe și discursuri celebre. Începeți cu The Power of Empathy.

RSA animate

2. High Maintenance #Ficțiune

Povestea se învârte în jurul unui dealer de marijuana din New York care interacționează cu o sumedenie de personaje interesante. High Mantainance tratează evoluția consumului de marijuana în societatea de azi, dar și tipologiile de consumatori și aventurile în care sunt implicați. E foarte real, extrem de amuzant, pe alocuri trist și ironic. Exact ca-n viață. Serialul a început din joaca cuplului Katja Blichfeld and Ben Sinclair dar a ajuns să fie finanțat de rețeaua VIMEO. Aveți de văzut 13 episoade: fiecare din ele scoate în evidență câte un personaj memorabil. Începeți cu Quasim.

high mantainance

3. Everything is a Remix #Documentar

Regizorul Kirby Ferguson susține că totul este remixat, iar pentru orice fel de tip/formulă/gen de creație există trei pași sunt absolut necesari: copiere, transformare și combinare. Nimic nu este clădit sau creat pe o bază originală. Rezultă că nici creativitatea nu e magie, ci un proces riguros de sistematizare a informațiilor – un gând liniștitor. Până acum au apărut 7 episoade. Începeți cu ”The Elements of Creativity”.

evlutia

4. ASAP Science #Animație, #Documentar

Webseries-ul ASAP Science a reușit să dovedească că știința poate fi sexy. Nu e doar o cantitate de informație care trebuie înghițită pe nerăsuflate la ora de fizică sau chimie. Episoadele apar săptămânal și nu durează mai mult de 3 minute. Recomandăm să începeți cu The Science of Orgasm sau Braintricks – This is how your brain Works. 

science_is_sexy_thumb

5. Tales of Mere Existence #Comedie

Confused comedy for confused people. Nimic mai mult de spus despre Tales of Mere Existence, webseries-ul de comedie care extrage întâmplări amuzante și universal valabile în doar 2 minute. Să începem cu unul mai vechi – How to Break UP.

hipster

6. Simon’s Cat #Animație, #Comedie

Care nu are nevoie de nici o introducere. Mulțumim internetului pentru că a făcut pisicile celebre. De urmărit aici. 

simons-cat-5210

BONUS: Copy-Me #MadeinRo, #Documentar

La lista de mai sus adaugăm si Copy-Me, un webseries românesc căruia îi prezicem un viitor trainic, deși e abia la al3-lea episod. Serialul urmărește distribuția cunoașterii și a culturii în mediul online și pledează pentru libera circulație a ideilor. Îi puteți sprijini aici.

copy-me

Alte sugestii de seriale care merită urmărite? Așteptăm  comentarii aici sau pe www.facebook.com/ShortsUP

Mai multe scurtmetraje

Stare