5 scurtmetraje iubite la Marele Picnic [warm-up]

Deja a devenit o tradiție ca ultimul weekend al lunii iulie să ne prindă pe pajiștea de la Grădina Botanică București, cu ochii la ecranul gonflabil ancorat între copaci. Marele Picnic a ajuns la ediția a 4-a, ocazie cu care am căutat în arhiva ShortsUP și am selectat 5 filme scurte de care ne-am îndrăgostit la alte picnicuri. Filmele la care-ați râs și la care-ați aplaudat, filme la care-ați visat, tolăniți pe iarbă, la vacanțe și lumi posibile, filme pe care le-ați votat în competiția ”ShortsUP Audience Award”.

Iată un playlist care să ne stârnească pofta pentru următorul mare picnic cinematografic al verii. Tot pe iarbă, cu cerul înstelat deasupra noastră. Ne vedem pe 29 și 30 iulie. În același loc. Detalii și bilete. 

Me-and-my-Moulton (1)

 

1. Accidente si calamități (r. James Cunningham, Noua Zeelanda, 2015)

Povestea de culcare citită de tatăl unei familii din regnul marsupialelor se transformă în istoria celui mai feroce dușman al naturii – OMUL. O animație care te lasă cu un zâmbet lung dar și cu gânduri întortocheate cu privire la relația om-natură.

2. Gustarea (r. Andreas Hykade, Germania, 2014) 

Kiwi descoperă cel mai delicios nugget de pui, o simfonie de arome cu urmări neașteptate.

3. Piscina albastră (r. Alexandra Hetmerova, Cehia, 2010) 

Din mijlocul unui oraș gălăgios e loc de întâlnire pentru EL si EA. Sunt amândoi diferiți dar asta contează prea puțin într-o frumoasa noapte de vară. Nota 10 pentru sound-design!

4. Bicicleta mea Multon (r. Torill Kove, Norvegia/Canada, 2014)

Nominalizată la Oscar și Annie Awards, animația regizorului Torill Kove explorează echilibrul fragil dintre două lumi autonome și complet diferite: cea a adulților și cea a copiilor. O relatare tandră și vie a celei mai sincere dorințe copilărești: aceea de a avea o bicicletă.

5. Despre singurătate  (r. Will Bishop-Stephens, Christopher Eales, Marea Britanie, 2014)
Fără să știe unul de altul, doi vecini se folosesc de tehnologie pentru a găsi un strop de companie și atenție. Dar răspunsul e mai aproape decât pare.

 

Mai multe scurtmetraje

Stare