4 filme scurte din curtea scolii

Prima zi de scoala. Adica finalul verii si emotia noilor inceputuri. Ziua in care incepi deja sa numeri cele aproape 300 de zile pana la urmatoarea vacanta, dar si ziua in care intri in micro-universul generator de amintiri trainice.

Pentru nostalgicii povestilor din curtea scolii, am adunat 4 filme scurte care amintesc de aventurile de atunci: cand te indragosteti de profesoara de limba engleza, cand visezi cu ochii deschisi in timpul orei de biologie sau cand amani la nesfarsit invatatul pentru un examen important. Cei mai frumosi ani intr-un playlist fara varsta.

1. Notes of Biology (r. Danny Madden, Will Madden, Jonathan Silva, SUA, 2011). O ora de biologie transformata intr-o calatorie fantastica, doar cu pix si caiet.

2. New Boy (r. Steph Green, Irlanda, 2007). Joseph, un tanar african de 9 ani, e pe punctul de a afla cum e sa fii „baiatul nou” in prima zi de scoala.

3. Procrastination (r. Johnny Kelly, Marea Britanie, 2007). „Procrastinarea” – obiceiul de a amana lucrurile la nesfarsit. Un documentar despre o practica dobandita in anii de scoala si pastrata cu strictete de-a lungul timpului.

4. Good Bye Mandima (r. Robert-Jan Lacombe, Elvetia, 2010). La 10 ani, copilul unei familii europene, nascut si crescut in Mandima, Africa, trebuie sa paraseasca fotbalul pe iarba, cataratul in copaci si pescuitul pentru a incepe scoala in Franta.

Mai multe scurtmetraje

Stare