Anul acesta, la a 6-a ediție Marele Picnic ShortsUP, programată pe 26-28 iulie pe domeniile Mogoșoaia, vei avea de explorat 6 insule de întâmplări: Cinema (cu film scurt, desigur), Muzică (și poate dans), Joacă sportivă, În familie, La masă și…MICA SCENĂ! 
MICA SCENĂ este un colț de public reading unde ne dorim să dăm voce poveștilor zilelor noastre. Adică poveștilor care ne ocupă timpul, gândurile, conversațiile reale și virtuale, notes-urile și mesajele din telefon. La MICA SCENĂ vor veni să ne citească jurnaliști și autori contemporani, scenariști și prieteni ai festivalului. Vom asculta texte și contexte actuale și ne dorim să descoperim și poveștile tale, fie că ești scriitor amator sau avansat.

Ce avem

– o poiană perfectă, o scenă simplă, un microfon și 15-20 de minute de Public Readings la fiecare oră fixă. Adică, 15 minute de celebritate pentru tine – știi tu ce zis Andy Warhol. Ăsta e momentul tău!

Ce căutăm

Ai un text? O poezie? O poveste? Un articol? Un ‘Ted Talk’ pe care l-ai ținut doar în fața pisicii? Trimite-ne textul tău sau un extras din textul tău pe adresa salut@shortsup.ro până pe 1 iulie. Specificații: o pagină A4, maxim 2000 de caractere, doc. sau docx., dar esențial este ca textul citit/vorbit/recitat să nu dureze mai mult de 10 minute. Căutăm: creativitate, umor, umor, ironie, umor, sensibilitate și umor, texte, păreri, reflecții, teorii, povești, remarci, filozofări – pe teme mai actuale sau mai universale, mai controversate sau foarte controversate, apte să creeze dialog, poezie și conexiuni.

Ce se va întâmpla la mica scenă

Dacă textul tău e selectat, te invităm la MICA Scenă de la Marele Picnic să citești din el în fața audienței, alături de jurnaliști, autori și prieteni ai festivalului. Îți vei putea confrunta povestea cu publicul dar și cu lumea literară și jurnalistică și te vei putea conecta cu oameni din edituri.
Dacă tu (și textul tău) veși fi prezenți la Mica Scenă, primești și 4 abonamente duble, pentru că orice public reading trebuie susținut de prieteni. Hai!