Instalatie foto Serban Mestecaneanu in cadrul ShortsUP

Sambata seara, de la 20.00, la Artexpo (TNB), pe langa doua ore cu scurtmetraje unul si unul, spectatorii de la ShortsUP se vor putea bucura si de o instalatie alcatuita din fotografiile lui Serban Mestecaneanu.

Lucrarile artistului sunt selectate pornind de la tema evenimentului: Marea Evadare. ShortsUP se desfasoara la Artexpo (Teatrul National Bucuresti), sambata seara de la 20.00. Filmele de scurtmetraj vor fi proiectate concomitent in doua sali, iar instalatia de fotografie va putea fi vazuta intr-o sala dedicata.

Fotografie Serban Mestecaneanu

Fotograful spune despre expozitie: Am facut trei “scurtmetraje” din instantanee, primul e alcatuit din fotografii facute pe drumul de intoarcere spre casa de la Iasi, o scurta evadare din rutina zilelor obisnuite. A doua selectie surprinde spatii vaste, cu o trasatura comuna: induc o stare de meditatie. Al treilea “scurtmetraj”, cel mai apropriat de tema ShortsUP, cuprinde fotografii de pe platourile de filmare ale peliculei “Undeva la Palilula”, in regia lui Silviu Purcarete. E vorba de spatii goale, fara actori, o excursie emotionanta in trecutul nostru.

Fotografie Serban Mestecaneanu

Ideea instalatiei foto face parte din conceptul avangardist al ShortsUP, care integreaza intotdeauna, pe langa scurtmetraje valoroase, diverse forme de arta contemporana in evenimentele sale.

Serban Mestecaneanu este un apreciat fotograf roman care a expus in multe expozitii de grup si individuale. In 2008 a terminat ca sef de promotie Scoala de Fotografie Francisc Mraz. A facut parte din diverse proiecte culturale, realizand fotografii pentru Teatrul Bulandra, Festivalul SoNoRo, Institutul Francez si multe altele.

Detalii despre evenimentul Marea Evadare.

Biletele pot fi cumparate la intrare si ofera acces la intregul program ShortsUP: doua ore de scurtmetraje de exceptie, expozitie foto si happeninguri. Pretul unui bilet este de 20 RON.

Trailer MAREA EVADARE.

More shortfilms

Mood

Dupa ShortsUP via Londra

Liftul (r. Marc Isaacs) si Viespea (r. Andrea Arnold) au fost cele mai populare filme la ShortsUP via Londra de…